Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Είναι πολλά τα λεφτά» και με έκπτωση 60% για το Κυνοκομείο Ξάνθης

«Είναι πολλά τα λεφτά» και με έκπτωση 60% για το Κυνοκομείο Ξάνθης

0
oikonomiki 692017

14.000 ευρώ για ένα διαμέρισμα, όπως τα υπολόγισε ο κ. Αχμέτ Καρά κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Η «Κοινωνία Δημοτών» καταψήφισε το έργο. Ομόφωνα εγκρίθηκε η μίσθωση δύο τμημάτων της πλατείας Γαβριήλ Λαδά (Αντίκα)

Με τον Αχμέτ Καρά να σηκώνει όλο το… βάρος της αντιπολίτευσης αφού ήταν ο μοναδικός της εκπρόσωπος στη συνεδρίαση το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης, προοδεύοντος του κ. Κυριάκου Παπαδόπουλου και με 14 θέματα στη ημερήσια διάταξη.

Ομόφωνα η μίσθωση δύο τμημάτων της πλατείας Γαβριήλ Λαδά (Αντίκα)

Τα δύο πρώτα θέματα αφορούσαν στην κατάρτιση όρων για τη διεξαγωγή δημοπρασίας προκειμένου να εκμισθωθούν κοινόχρηστος χώρος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο Τμήμα Α και στο τμήμα Γ της Πλατείας Γαβριήλ Λαδά, στην πλατεία Αντίκα όπως είναι πιο γνωστή. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος το τμήμα Β έχει ήδη παραχωρηθεί. Διευκρινήσεις ζήτησε ο κ. Αχμέτ Καρά αναφορικά με την έκταση του κάθε τμήματος που διατίθεται για εκμίσθωση που είναι διαφορετική. Ο κ. Παπαδόπουλος του απάντησε πως είναι σε διαφορετικά επίπεδα με διαφορετικά τετραγωνικά το καθένα.

14.000 ευρώ το ένα διαμέρισμα σκύλου στο κυνοκομείο Ξάνθης

Έβγαλε μολύβι για να υπολογίσει το κόστος του κάθε σκυλόσπιτου στο Κυνοκομείο κ. Καρά και βρήκε ότι θα κοστίζει 14.000 ευρώ! Οι μαθηματικοί υπολογισμοί έγιναν κατά τη συζήτηση του 5ου θέματος που αφορούσε την έγκριση του πρακτικού του διαγωνισμού για την κατασκευή του Κυνοκομείου Ξάνθης. Όμως η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Μανά του συνέστησε να περιμένει να ολοκληρωθεί το έργο και μετά να κάνει τις …διαιρέσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε η έκπτωση που δόθηκε από τον εργολάβο είναι 60% και κατά συνέπεια το έργο θα κοστίσει περίπου 350.000 ευρώ και όχι 960.000 ευρώ όπως είχε προϋπολογιστεί στην μελέτη. Ο κ. Καρά επέμεινε ότι είναι πολλά τα λεφτά φέρνοντας ως παράδειγμα τον δήμο Κομοτηνής που με λιγότερα χρήματα έφτιαξε Κυνοκομείο. Μ’ αυτό το επιχείρημα καταψήφισε το θέμα. Επίσης καταψήφισε και το επόμενο θέμα που αφορούσε εργολαβία για το έργο συντήρησης του πύργου του ρολογιού και το δημοτικό κτήριο της οδού Καπνεργατών. Λευκό ψήφισε στο θέμα που αφορούσε την κατακύρωση αναδόχου για την διαχείριση των μην επικίνδυνων αποβλήτων στον ποταμό Κόσυνθο όπως και ανάθεση υπηρεσιών διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Ομόφωνα πέρασαν τα υπόλοιπα θέματα

Τα υπόλοιπα θέματα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα όπως διαγωνισμοί για προμήθεια τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων και καυσίμων θέρμανσης κίνησης , υλοποίηση συνοδευτικών μέτρων για το Ε.Π. επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του ΤΕΒΑ και έγκριση για την συντήρηση επισκευή ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτηρίων του δήμου. Αυτά τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…