Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πέντε μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης Δ. Νέστου- Βιστονίδας

Πέντε μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης Δ. Νέστου- Βιστονίδας

0
flamingo

Απίστευτο: Κενό ασφαλιστικών εισφορών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΚΑ στερεί στον Φορέα την ασφαλιστική ενημερότητα

«Πάγωσε» η λειτουργία του αφού δεν μπορεί να πάρει τα λειτουργικά έξοδα


Απλήρωτοι από τον Απρίλιο είναι οι 14 εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστονίδας- Ισμαρίδας. Επιπρόσθετα ο Φορέας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ως προς την λειτουργία του αφού από ένα …λάθος ή αβλεψία και χωρίς δική του ευθύνη, δεν μπορεί να πάρει τα λειτουργικά έξοδα που δικαιούται. Να σημειώσουμε ότι Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστονίδας- Ισμαρίδας (Φ.Δ.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συστάθηκε τον Απρίλιο του 2003, με ΚΥΑ των Υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας και Ανάπτυξης, ως θεσμοθετημένο όργανο διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Φορέα και το …απίστευτο λάθος!

Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του Φορέα κ. Μάνος Κουτράκης οι εργαζόμενοι έχουν… λαμβάνειν μισθούς από τον Απρίλιο και παρά ταύτα δουλεύουν με συνέπεια και αδιαμαρτύρητα. Ωστόσο ένα άλλο γεγονός που οφείλεται σε λάθος στο ηλεκτρονικό σύστημα της Ενιαίας Αρχής πληρωμών έχει δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία του Φορέα καθώς στερείται τα λειτουργικά έξοδα αφού δεν μπορεί να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ.

koutrakisΈνα λάθος των κρατικών υπηρεσιών που το πληρώνει ο Φορέας

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Κουτράκης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΚΑ της Ενιαίας Αρχής πληρωμών έχει διαπιστωθεί ένα κενό στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του μισού Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016 και του Ιανουαρίου 2017. Η καταβολή γίνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος που είναι ο «εργοδότης» του Φορέα. Δεν είναι σαφές αν καταβλήθηκε το αναλογούν ποσό και από λάθος δεν έχει ενημερωθεί το σύστημα ωστόσο το βέβαιο είναι ότι γι αυτούς τους μήνες υπάρχει ένα κενό στο σύστημα που δεν έχει διορθωθεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί το ΙΚΑ να δώσει ασφαλιστική ενημερότητα στον Φορέα και ο Φορέας να μην μπορεί να πάρει τα λειτουργικά του έξοδα άνευ ασφαλιστικής ενημερότητας. Αυτό με την σειρά του δημιουργεί δυσλειτουργία καθώς δεν μπορεί να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο για να γνωμοδοτήσει για διάφορα θέματα ή να βγάλει περιπολίες στην περιοχή ευθύνης του, εκπληρώνοντας έτσι τις υποχρεώσεις του. Όπως ανέφερε ο κ. Κουτράκης έχει έλθει σε επαφή με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ ο οποίος και του εξεδήλωσε την διάθεση του να βοηθήσει όμως τα χέρια του είναι δεμένα αν δεν επιλυθεί κεντρικά το ζήτημα.

Δάσκαλε που δίδασκες…

Επί της ουσίας το λάθος για το οποίο ευθύνονται οι κρατικές υπηρεσίες το πληρώνει ο Φορέας και το υπαλληλικό του προσωπικό ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος αποδεικνύεται κακός εργοδότης αφού αφήνει απλήρωτο τόσους μήνες το προσωπικό του Φορέα. Κι όλα αυτά εν’ όψει της κατάθεση του νόμου Αχτσιόγλου (υπουργού Εργασίας) που προβλέπει μια σειρά από αυστηρές κυρώσεις για τους κακούς εργοδότες έως και του δικαιώματος των εργαζομένων να πληρώνονται από την προσωπική περιουσία του εργοδότη!

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις δηλαδή…

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…