Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Παιδικός αθλητικός διαγωνισμός ποδοσφαίρου στην πλατεία

Παιδικός αθλητικός διαγωνισμός ποδοσφαίρου στην πλατεία

0
poiotitas 892017

Διοργανώθηκε από την Ακαδημία του ΑΟΞ το Σάββατο. Η επιτροπή Ποιότητας Ζωής παραχώρησε τμήμα της πλατείας

Ένσταση Φανουράκη για την γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων: «Ο Δήμος ασκεί διοίκηση και παίρνει αποφάσεις όχι η Υπηρεσία»

Δεύτερη Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μέσα σε λίγες μέρες και αυτό που κυριάρχησε ήταν ….το άγχος της προέδρου κας Αλεξίας Γκιρτζίκη να συμπληρώσει απαρτία εξηγώντας ότι υπήρχαν επείγοντα θέματα γι αυτό συγκάλεσε συνεδρίαση. Την κατάσταση έσωσε ο κ. Μαρίνος Σδρέβανος και έτσι η Επιτροπή συνεδρίασε και ενέκρινε ομόφωνα τα παρακάτω θέματα.

Ένσταση Φανουράκη για την γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων: «Ο Δήμος ασκεί διοίκηση και παίρνει αποφάσεις όχι η Υπηρεσία»

Τα επείγοντα θέματα αφορούσαν την παραχώρηση τμήματος της πλατείας Δημοκρατίας στην Nova για την παρουσίαση αθλητικής εκδήλωσης. Όπως ανέφερε η κα Γκριτζίκη έχει δοθεί άδεια και από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, δεδομένου ότι το ρολόι είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Αναφορικά με την εκδήλωση εξήγησε πως η Ακαδημία παιδιών του ΑΟΞ θα διοργανώσει ένα διαγωνισμό δεξιότητας στο ποδόσφαιρο με έπαθλο, στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό το Σάββατο τον οποίο μετέδωσε ζωντανά η Νova. Την ένστασή του εξέφρασε ο επικεφαλής της «Κοινωνίας Δημοτών» Μανώλης Φανουράκης, όχι επί του θέματος αλλά επί της γνωμοδότησης της Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων. Συγκεκριμένα είπε πως ο δήμος είναι αυτός που ασκεί διοίκηση και παίρνει αποφάσεις και δεν μπορεί κάθε τόσο να ρωτά την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων για να αποφασίσει αν θα στηρίξει μια φιλανθρωπική εκδήλωση στην πλατεία. Το δεύτερο θέμα αφορούσε και πάλι παραχώρηση τμήμα της Πλατείας Δημοκρατία στην Ελληνική Εταιρία Νόσου ALZHEIMER και συναφών διαταραχών Ν. Ξάνθης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης για την ενημέρωση του κοινού για την νόσο.Τα άλλα δύο θέματα αφορούσαν λήψη απόφαση για την χορήγηση άδειας παραγωγού στο Παζάρι και αμοιβαία ανταλλαγή θέσεων. Τα θέματα εγκρίθηκαν εφόσον ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας διαβεβαίωσε ότι είχαν όλα τα δικαιολογητικά και ότι την αμοιβαία αλλαγή θέσεων την προβλέπει ο νόμος εφόσον τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων και η τακτοποίηση των οφειλών. Όλα τα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…