Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με άρωμα παράδοσης το αποψινό πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Με άρωμα παράδοσης το αποψινό πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης

0
giortespp2017

Λαογραφική βραδιά με χορευτικά συγκροτήματα που εκπροσωπούν την πόλη μας διεθνώς

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Βραδιά Λαογραφίας

Τα φιλοξενούμενα λαογραφικά χορευτικά και τα χορευτικά συγκροτήματα των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης μας, που μας εκπροσωπούν στα φολκλορικά φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό θα χορέψουν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συμμετέχουν: Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλοχωρίου, Σύλλογος Κιμμέριων «Ο Αμφέραος», Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων, Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες», Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, Σύλλογος Σαρακατσάνων «Ο Λεπενιώτης». Τα χορευτικά συνοδεύει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια». Τα μέλη που το απαρτίζουν: Τσαρμαντίδης Γεράκης στα πνευστά (κλαρίνο, καβάλ, σαξόφωνο), Παραπέρογλου Γιώργος στο ακορντεόν, Μίχου Γιώργος στο λαούτο και Παντελίδης Μελέτης στα κρουστά (νταούλι, τουμπελέκι, ντέφια, γκραν κάσα).

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

19:00 Μουσικό Θέατρο ΦΕΞ

Μουσική, χορός, τραγούδι θεατρικό παιχνίδι… έλα να δεις τι κάνουμε στη ΦΕΞ!

Το τμήμα μουσικού χορευτικού θεάτρου, δημιουργήθηκε από τη ΦΕΞ για τα παιδιά με ενδιαφέρον στην μουσική, το χορό, το τραγούδι το θεατρικό παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό και τα παραμύθια. Η σκηνοθέτης – χορογράφος – μουσικός παιδαγωγός Βάνια Φίτσεβα οργανώνει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον χώρο της θεατρικής τέχνης με ενθουσιασμό. Με Χορό, Μουσική, Τραγούδι, Θεατρικό Παιχνίδι, Αυτοσχεδιασμό και Παραμύθια τα παιδιά μετατρέπουν την φαντασία τους σε μια δημιουργική απασχόληση. Οργανώνουν και παρουσιάζουν όμορφες παραστάσεις κάθε χρόνο στην Ξάνθη. Παρουσίαση του έργου του εργαστηρίου σκηνικά, κουστούμια, προβολές από τις παραστάσεις του εργαστηρίου.

Λύκειον των Ελληνίδων – Παρ/μα Ξάνθης

19:00 «Περιήγηση στις αυλές της Παλιάς Ξάνθης»

Ανοίγουν οι αυλόπορτες και τα αρχοντικά της Παλιάς Ξάνθης και με οδηγό τον εκπαιδευτικό κ. Δημήτρη Γκαγκαλίδη τα επισκεπτόμαστε και μοιραζόμαστε με τους οικοδεσπότες τους παλιές και νεότερες ιστορίες. Συνάντηση στο Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης (Αγ. Γεωργίου 1) με προορισμό την Παλιά Ξάνθη.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ

19:00 «Ξάνθη σαν ταινία»

Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων το νέο πρόγραμμα που ετοίμασε σε συνεργασία με την κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ με τίτλο «Ταινία είναι μια αλήθεια που επαναλαμβάνεται 24 φορές το δευτερόλεπτο». Στην πρώτη αυτή συνάντηση στην αυλή με τα χαμάμ στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης ο υπεύθυνος του προγράμματος θα παρουσιάσει τους στόχους αλλά και τις άλλες δράσεις της λέσχης. Θεματικές ενότητες: Σμιλεύοντας το χρόνο / Η κινηματογραφική μηχανή και οι βασικές λειτουργίες της / Η γραμματική της κινηματογραφικής τέχνης / Οι ταινίες και οι κινηματογραφιστές / Φιλμ – digital – Λησμονημένες μορφές δημιουργίας σύγχρονες παραγωγές / Άλλο κοιτάζω κι άλλο βλέπω…

Νεανική και Εναλλακτική Σκηνή Βασ. Σοφίας και Ύδρας

20:00 Συναυλία Μουσικό εργαστήριο Άγγελου Μουρβάτη

Το Mουσικό Εργαστήριο του Άγγελου Μουρβάτη παρουσιάζει τους Guitar Heroes! Μία βραδιά αφιερωμένη στην ηλεκτρική κιθάρα! Οι μαθητές, πτυχιούχοι (grade 8) της Rockschool, θα ερμηνεύσουν γνωστά κιθαριστικά κομμάτια καθώς και δικές τους δημιουργίες.

Υπαίθριο Θέατρο Πλατείας (έναντι ΟΤΕ)

20:00 Η Ξάνθη τιμά την Κρήτη και τον Νίκο Καζαντζάκη

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης σε συνεργασία με την Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης οργανώνουν εκδήλωση με την ευκαιρία των εξήντα χρόνων από το θάνατο του μεγάλου κρητικού και οικουμενικού δημιουργού Νίκου Καζαντζάκη. Μέσα από εικόνες και ακούσματα θα φωτίσουμε την ιστορία και θα χαρούμε τον πολιτισμό της Κρήτης, θα απολαύσουμε μουσική και τραγούδια. Κεντρικός ομιλητής ο κ. Θανάσης Μουσόπουλος που θα παρουσιάσει το θέμα «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η Κρητική Ματιά». Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δ. Ξάνθης.

Νεανική και Εναλλακτική Σκηνή Βασ. Σοφίας και Ύδρας

21:30 Συναυλία Poisonous FT

Οι Poisonous FT είναι ένα νεανικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στα πλαίσια του bands project του Μουσικού Εργαστηρίου του Άγγελου Μουρβάτη. Παίζει rock, pop και alternative rock μουσική και αποτελείται από τους: Κορίνα Σαρίκου (πλήκτρα), Φίλιππο Ρωσσίδη (μπάσο), Αγγελική Τσαουσίδου (φωνή), Βάιο Χριστοδούλου (κιθάρα) και Θοδωρή Τσαουσίδη (τύμπανα).

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

21:00 Χορεύοντας με τους ταξιδιώτες της παράδοσης

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης (Λευκού Πύργου και Χασιρτζόγλου στο Parking)

Ποντιακή βραδιά παρέα με τον Στάθη Νικολαΐδη στο τραγούδι, τον Γιώργο Ατματσίδη στη λύρα.

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά με τους Βασίλη Σερμπέζη και Ιωάννα Τσαούση. Κλαρίνο: Κώστας Νικολάου

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Λαϊκό γλέντι με θρακιώτικες παρενθέσεις με τους: Βαγγέλη Δωρόπουλο – γκάιντα, Σουλεϊμάν Καρά – μπουζούκι – σάζι – τραγούδι, Μεμέτ Καρά – πλήκτρα

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Η λαϊκή ορχήστρα του «Ανέστη Χατζημεστή», με συνεργάτιδα την Μάνια Ασλάνογλου, σε ένα λαϊκό παλιό και σύγχρονο ρεπερτόριο αρμονικά δεμένο.

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείμ Σγουρού απέναντι από το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής ( πάνω και πίσω από το καφέ Μπλέ), παραδοσιακό γλέντι με μουσικές από όλη την Ελλάδα με καλεσμένη τραγουδίστρια την Ρία Ελληνίδου και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα και αυθεντικές λιχουδιές και εδέσματα της Ανατολής. Παίζουν: Γιάννης Κατσούλης ούτι-τραγούδι, Χρήστος Μπαρτζόπουλος κανονάκι-τραγούδι, Γιάννης Πούλιος βιολί, Δημήτρης Χατζηδημητρίου κρουστά, Απόστολος Δήμου πλήκτρα, Κώστας Πετρονικολός μπάσο, Τάσος Γαμβρέλης μπουζούκι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Δεύτερη Ανάσταση στη Χρύσα Ξάνθης

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι   Τη μεγάλη γιορτή της Χ…