Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

Μανιταρόπιτα με σφολιάτα

0
manitaropita-sfoliata

-1 πακέτο φύλλα σφολιάτας έτοιμης

-500γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε μικρά κομμάτια

-250γρ. μανιτάρια λευκά μικρά

-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

-½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

-250γρ. κασέρι χοντροτριμμένο

-250ml κρέμα γάλακτος

-3 αβγά

-αλάτι, πιπέρι

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψάκι. Στρώνετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι σε διάφορα σημεία.

Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το τριμμένο κασέρι. Ρίχνετε και το μίγμα των μανιταριών και ανακατεύετε. Αδειάζετε το τελικό μίγμα πάνω από τη ζύμη της σφολιάτας και σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει λίγο πιο έξω από την περιφέρεια του ταψιού και, αφού βρέξετε τριγύρω τη ζύμη, την πιάνετε με τις άκρες του κάτω φύλλου και πιέζετε με τα δάχτυλα να ενωθούν.

Ψήνετε την πίτα στονφούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η σφολιάτα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κομμάτια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…