Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ βανίλιας με Nutella

Κέικ βανίλιας με Nutella

0
nutella-cake

-1 φλ. τσαγιού γάλα

-1/4 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι (ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)

-1 μεγάλο αυγό

-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

-2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-3/4 φλ. τσαγιού Nutella ή μερέντα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Σε ένα μπολ βάζετε το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και το φυτικό λάδι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά.

Σε άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν, προσθέτετε και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σταδιακά, αυτό το μείγμα των ξηρών υλικών στο μείγμα υγρών συστατικών αυγού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομειογενές λείο μείγμα-χυλός.

Προσθέτετε το 1/3 του μείγμα τος στη φόρμα του κέικ. Παίρνετε το 1/3 Νουτέλα με ένα κουτάλι και κάνετε 3 παράλληλες γραμμές κατά μήκος της ζύμης. Παίρνετε ένα καλαμάκι από σουβλάκι και “σύρετε” οριζόντια τη Νουτέλα κάνοντας σχήματα ζικ-ζακ.

Προσθέτετε το άλλο 1/3 του μείγματος και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τη Νουτέλα. Τελειώνετε με το υπόλοιπο 1/3 του μείγματος και τη Νουτέλα επαναλαμβάνοντας ακόμα μια φορά τη διαδικασία. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10′ να “σταθεί” στη φόρμα του κέικ, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…