Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Μελίνα Κανά απόψε στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως

Η Μελίνα Κανά απόψε στην κεντρική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως

0
melina kana17

Μια βραδιά με βαλκανικά και παραδοσιακά ακούσματα με την σπουδαία ερμηνεύτρια

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία Μελίνα Κανά, Πάνος Παπαϊωάννου και Rom Royale

Φέτος η Μελίνα Κανά με συνοδοιπόρους τις ενθουσιώδεις μουσικές των Rom Royale και την ζεστή φωνή του Πάνου Παπαϊωάννου, μέσα από λαϊκά, παραδοσιακά και βαλκανικά μονοπάτια ενώνει φωνές, ψυχές και μουσικές. Η Μελίνα, από τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, έχει δώσει μεγάλες και σημαντικές στιγμές ερμηνείας σε τραγούδια όλων σχεδόν των μεγάλων σύγχρονων δημιουργών. Οι συνεργασίες της πολλές και ουσιαστικές, της δίνουν το προνόμιο μίας μεγάλης δισκογραφίας και την κατατάσσουν στις σημαντικότερες ελληνίδες ερμηνεύτριες. Ο Πάνος Παπαϊωάννου μας συστήθηκε με το τραγούδι «Τα μεροκάματα», σε μουσική Χρ. Καραντωνίου και στίχους Δ. Παπαχαραλάμπους, το οποίο κέρδισε το βραβείο κοινού στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού. Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ «Ο χορός των ημερών», κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2015 και αποτελεί μια νέα πρόταση για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Οι Rom Royale επαναδιαπραγματεύονται την Balkan μουσική με μια φρέσκια πρόταση. Ο ιδιαίτερος συνδυασμός των μουσικών οργάνων (τρομπέτα, κλαρίνο, σαντούρι και κοντραμπάσο) δημιουργεί έναν καινούριο ήχο που ενθουσιάζει κα τους πιο απαιτητικούς ακροατές.

Δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής σε ένα απολαυστικό πρόγραμμα από τις μεγάλες επιτυχίες της Μελίνας Κανά ώς τις βαλκανικές εντάσεις των Rom Royale, από τις δημοτικές ρίζες ως τις λυρικές μπαλάντες του Πάνου Παπαϊωάννου κι από τα χάλκινα ως τις γλυκές κιθάρες. Οι Rom Royale είναι: Δούσος Γιώργος – Κλαρίνο / Κουμαρτζής Δάνης – Κοντραμπάσο / Μέτσιος Παύλος – Τρομπέτα / Πασχαλίδης Βαγγέλης – Σαντούρι / Αγγελάκης Γιώργος – Τρομπόνι. Συμμετέχουν: Στρατής Σκουρκέας κρουστά / Ζαχαρίας Γερασκλής, μπουζούκι. Ηχοληψία: Νίκος Κόλλιας

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ

19:00 «Τζερόνιμο» για παιδιά και όχι μόνο

Ο Τζερόνιμο Στίλτον, ο πιο διάσημος συγγραφέας του κόσμου, σας περιμένει όλους στην αυλή του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου της πόλης για να σας παρουσιάσει τα νέα του βιβλία. Θα ταξιδέψουμε στον παγωμένο Βορρά για να αντιμετωπίσουμε τους τρομερούς γίγαντες δράκους, θα παίξουμε ένα υπέροχο ποντικοπαιχνίδι και θα έχει εκπλήξεις για όλους, ενώ δύο τυχεροί θα κερδίσουν από ένα βιβλίο του. Η συμπεριφορά του Τζερόνιμο Στίλτον βασίζεται σε παγκόσμιες ηθικές αξίες, όπως η καλοσύνη και μετριοφροσύνη, η επιθυμία να λειτουργεί με γνώμονα το καλό, η συνέπεια και η διαρκής προσπάθεια για βελτίωση του χαρακτήρα. Επιπλέον, ο Τζερόνιμο είναι πάντα αισιόδοξος και δεν αποθαρρύνεται ποτέ σε αρνητικές καταστάσεις. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο Μουσείο.

Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης

19:00 «Περιήγηση: Ο δρόμος του νερού στην Παλιά Ξάνθη»

Με τον εκπαιδευτικό κ. Δημήτρη Γκαγκαλίδη περπατούμε στην Παλιά Ξάνθη έχοντας ως σημείο αναφοράς το νερό και την σχέση του με τη ζωή της πόλης κατά το παρελθόν. Περνούμε από την «παραλία», την πεζογέφυρα του ποταμού Κόσυνθου και τον Μυλαύλακα – Μονοπάτι της Ζωής. Συνάντηση στο Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης (Αγ. Γεωργίου 1) με προορισμό την Παλιά Ξάνθη.

Νεανική και Εναλλακτική Σκηνή Βασ. Σοφίας και Ύδρας

20:00 Συναυλία με την Φωτεινή Τσιγάρα

Η Φωτεινή Τσιγάρα, μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης, ασχολείται εδώ και μερικά χρόνια ερασιτεχνικά με τη μουσική και συγκεκριμένα με το έντεχνο τραγούδι. Τραγουδά και παίζει κιθάρα!

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, Αυλή

20:30 Παράσταση Καραγκιόζη «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης και ο Θίασος Σκιών των Απόστολου Δομτζίδη, Νατάσας Μιχαηλίδου και Ειρήνης Κατσιλίδου παρουσιάζουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός». Η θέση του γραμματικού του σεραγιού «ορφάνεψε» και ο δαιμόνιος Καραγκιόζης έρχεται να την καλύψει. Σύντομα όμως έρχονται και οι μπελάδες…

Νεανική και Εναλλακτική Σκηνή Βασ. Σοφίας και Ύδρας

21:30 Συναυλία ΕΠΑΛ-ΗΘΕΥΣΙΣ

Το Δεκέμβριο του 2014 γεννήθηκε η μουσική ομάδα στο 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης που γρήγορα μεγάλωσε και απέκτησε το όνομα «ΕΠΑΛ-ΛΗΘΕΥΣΙΣ». Αυτή η μουσική ομάδα υποστήριξε το πολιτιστικό πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης με τίτλο: «Έντεχνες Μουσικές Διαδρομές». Τα παιδιά θα σας ταξιδέψουν με αγαπημένα τραγούδια στα μονοπάτια τις έντεχνης μουσικής. Συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τον σχολικό εκφοβισμό (bullying), στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και τοπικών φορέων (Γηροκομείο, Ψυχολογικό Κέντρο κ.ά.). Οι μουσικοί του συγκροτήματος: Αναστασίου Μάριος – φωνή, κιθάρα, Αντωνίου Ραφαήλ – πλήκτρα, Τσαρμαντίδης Κωνσταντίνος – φωνή, κιθάρα, Οσμάν Τογιάνς – κρουστά, Μιχαέλα Σαββίδου – μπάσο, Σιώπης Αλέξανδρος – μπουζούκι, φωνή, Βασιλειάδου Αθηνά – φωνή, Γούλα Ζωή – φωνή, Κώστογλου Κωσταντίνα – φωνή

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

21:00 Συνθέσεις κι αντιθέσεις με τους Ν. Ζαπάρτα – Κ. Δεδούση

Ο Κώστας Δεδούσης και ο Νίκος Ζαπάρτας είναι δυο υπέροχοι ερμηνευτές με ξεχωριστή μουσική πορεία, που για χάρη του Συλλόγου Εβριτών συμπράττουν απόψε και μας παρουσιάζουν ένα διαρκές παιχνίδι συνθέσεων και αντιθέσεων, μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση με μελωδίες και χορευτικά μοτίβα από όλο το φάσμα της Ελληνικής παράδοσης. Ο Κώστας Δεδούσης ένας από τους πιο αναγνωρισμένους βιρτουόζους παραδοσιακούς κλαρινίστες, που ζει και στην πόλη μας, διακρίνεται για τη υψηλή του τεχνική, την καθαρότητα του ήχου, τη μουσικότητα, αλλά και την μοναδική ικανότητά του να μεταφέρει αυθεντικά και ακέραια το ηχόχρωμα της κάθε περιοχής. Ο Νίκος Ζαπάρτας είναι ο σύγχρονος εκφραστής του αυθεντικού δυτικοθρακιώτικου χρώματος, με τεράστιο βάθος στις ερμηνείες του, με πηγαία δεξιοτεχνία στο βιολί και εντυπωσιακό ρεπερτόριο σε ανέκδοτα τραγούδια. Μαζί τους μια παρέα εκλεκτών μουσικών αποτελούμενη από τον Γιώργο Απρίλη στην κιθάρα, τον Απόστολο Καβαρατζή στο αρμόνιο και τον Ευκλείδη Ηλιάδη στα κρουστά.

Ώρες λειτουργίας Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης κατά τις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης ενημερώνει το κοινό ότι ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης, το ιστορικό κτίριο όπου έζησε ο Μάνος Χατζιδάκις, θα παραμείνει ανοιχτό για επίσκεψη κατά την διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης και συγκεκριμένα:

Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 15:00 και 18:00 – 21:00

Σάββατο 11:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …