Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η ιστορία συμβασιούχων – επιτρόπων επαναλαμβάνεται

Η ιστορία συμβασιούχων – επιτρόπων επαναλαμβάνεται

0
ergazomenoi sdan

Αντιδρούν οι Επίτροποι, δεν θεωρούν τα εντάλματα και μένουν απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα

Η τροπολογία Σκουρλέτη δεν έλυσε το πρόβλημα», λέει ο πρόεδρος του σωματείου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης Δ. Γαλανόπουλος

«Τα ίδια Παντελάκη μου…» με τους συμβασιούχους στους δήμους και τους Επιτρόπους που δεν αναγνωρίζουν την παράταση των συμβάσεων τους και δεν υπογράφουν τα εντάλματα με αποτέλεσμα να μην τους αποδίδονται τα δεδουλευμένα τους και να τα διεκδικούν δικαστικά.

Συνεχίζεται η αβεβαιότητα και για τους συμβασιούχους της Ξάνθης

Στον δήμο Καβάλας την Τετάρτη οι συμβασιούχοι που εργάζονται στην Καθαριότητα προχώρησαν σε στάση εργασίας για τον λόγο ότι παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα ενάμιση μήνα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι 50 συμβασιούχοι στους δήμους Ξάνθης και Αβδήρων, όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται …Δεν δόθηκε λύση και οι επίτροποι και πάλι δεν υπογράφουν. Οι δικοί μας έχουν πληρωθεί μέχρι τις 8 Αυγούστου και βρίσκονται σε μια διαρκή αβεβαιότητα. Ακόμη αναμένουν από τον ΑΣΕΠ την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων όπως προέβλεπε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών. Ωστόσο το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και διαιωνίζεται… Το είχαμε επισημάνει ότι θα το βρούμε κα πάλι μπροστά μας… και να που έγινε», τονίζει ο κ. Γαλανόπουλος.

Η τροπολογία Σκουρλέτη και οι Επίτροποι

Όπως είναι γνωστό επιχειρήθηκε να δοθεί λύση στο αδιέξοδο με τους συμβασιούχους στον Τομέα Καθαριότητας, μέσω μιας τροπολογίας που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ψήφισε η Βουλή (26 Ιουνίου ), που προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις. Επίσης, αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ. Η τροπολογία προβλέπει επίσης ότι μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018. Επιπλέον, η τροπολογία παρείχε τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Παρόλα αυτά οι Επίτροποι αντιδρούν προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν τους καλύπτει η εγκύκλιος και ότι δεν στηρίζονται πουθενά τα έγγραφα που βγάζει το υπουργείο, όπως επίσης και ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη η έγκριση του ΑΣΕΠ.

Ξεκίνησε η έκδοση διαπιστωτικών πράξεων από τον ΑΣΕΠ

Τέλος να σημειώσουμε ότι χθες εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ οι πρώτες διαπιστωτικές πράξεις, με τις οποίες εγκρίνονται οι ανανεώσεις των συμβάσεων των εν’ ενεργεία συμβασιούχων.

Αφορούν 23 δήμους της χώρας και συνολικά 890 συμβασιούχους. Η αποστολής των διαπιστωτικών πράξεων προς τους δήμους αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Η αποστολή των διαπιστωτικών πράξεων από το ΑΣΕΠ, με τις οποίες εγκρίνονται οι ανανεώσεις των συμβάσεων, αναμένεται να «ανατρέψει» και τα προσχώματα που βάζουν μια σειρά από επίτροποι, οι οποίοι δεν υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμών, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει ακόμα η έγκριση του ΑΣΕΠ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …