Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Έρχεται στην Θράκη ο Αλέξης Τσίπρας

Έρχεται στην Θράκη ο Αλέξης Τσίπρας

0
tsipras 002-empros

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

Θα εξαγγείλει τη συμφωνία με την Βουλγαρία για την σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη – Μεγάλο έργο γεωστρατηγικής σημασίας

Την Θράκη πρόκειται να επισκεφτεί την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε» η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και ο πιθανότερος προορισμός του είναι η Αλεξανδρούπολη απ’ όπου και πρόκειται να εξαγγείλει τη συμφωνία με την Βουλγαρία για την σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη: Μεγάλο έργο γεωστρατηγικής σημασίας

Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας καθώς επιτρέπει την παράκαμψη των στενών του Βοσπόρου, με στόχο την προσέλκυση φορτίων συνδυασμένων μεταφορών (σιδηρόδρομος/πλοίο) μεταξύ χωρών της Μέσης και Άπω Ανατολής και χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Ευρώπης. Επίσης, δεδομένου του φόρτου διελεύσεων στα στενά του Βοσπόρου, που σημαίνουν πολύωρες, ακόμη και ολιγοήμερες καθυστερήσεις στη διέλευση πλοίων, η λειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς εκτιμάται ότι θα αποτελέσει συμφέρουσα εναλλακτική.

Το έργο είναι και γεωστρατηγικής σημασίας καθώς επιτυγχάνεται πλήρης αξιοποίηση της θέσης της χώρας και ενισχύεται η μετατροπή της σε διεθνή κόμβο εμπορευματικών μεταφορών για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…