Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Εργαστήρι παραδοσιακών χορών για παιδιά και ενήλικες στο ΙΘΤΠ

Εργαστήρι παραδοσιακών χορών για παιδιά και ενήλικες στο ΙΘΤΠ

0
paradosiakos xoros paidia

Νέο εκπαιδευτικό εργαστήριο για επαφή των μικρών ηλικιών με την παράδοση

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, δημιουργώντας κάθε χρόνο νέα εκπαιδευτικά εργαστήρια που έχουν σαν στόχο την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών και την δημιουργία νέων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δράσεων για ενήλικες και παιδιά.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του εργαστήρι εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών για παιδιά ηλικίας 6-9 και 10-13 ετών και για ενήλικες, με την επίβλεψη της χοροδιδασκάλου κας Κυριακής Σαρηγιάννη.

Η εκμάθηση παραδοσιακών χορών στα μικρά παιδιά συμβάλει στο να εκφραστούν και να αποκτήσουν μια βαθύτερη σχέση με την πολιτιστική παράδοση. Τα παιδιά αποκτούν κριτικό πνεύμα ώστε να μην δέχονται άκριτα τα προϊόντα της μαζικής υποκουλτούρας και μαθαίνουν να καλλιεργούν την αίσθηση του μέτρου, της απλότητας και της αυθεντικότητας που διακρίνει τον παραδοσιακό χορό, χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού. Με αυτό τον τρόπο μυούνται στη λαογραφία, καταγράφοντας και ταξινομώντας τις ελληνικές λαϊκές φορεσιές (ορεινές, πεδινές, νησιώτικες, αστικές, καθημερινές, νυφιάτικες κλπ) ή καταγράφοντας τα τοπικά έθιμα που σχετίζονται με παραδοσιακούς χορούς, κινητοποιώντας την ομαδικότητα και την περιέργειά τους και διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους ορίζοντές τους.

Στους ενήλικες η ενασχόληση με τους παραδοσιακούς χορούς θα μπορούσε να δώσει περισσότερη σταθερότητα και ευλυγισία στην καθημερινή ζωή, βοηθώντας τους να βελτιώσουν τον συντονισμό αλλά και να μειώσουν τον κίνδυνο των πτώσεων και των τραυματισμών. Είναι δε αποδεδειγμένο πως οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί λειτουργούν ευεργετικά και στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Πληροφορίες, εγγραφές καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-21:00, από την Γραμματεία του Πολιτιστικού Πολυχώρου της καπναποθήκης «Π», στην Καπνεργατών 9 και στα τηλέφωνα 25410-26635 (απογευματινές ώρες) και στο 25410-29282 (πρωινές ώρες).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…