Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεν ήθελαν Αγίασμα αλλά …λίρες!

Δεν ήθελαν Αγίασμα αλλά …λίρες!

0
margariti 2

Βέβηλοι κατέστρεψαν την πηγή με το Αγίασμα στο ξωκλήσι της Αναλήψεως στο Μαργαρίτι

Οργή από τα μέλη του συλλόγου Μαργαριτιοτών. Θα αποκαταστήσουμε τις ζημιές αλλά θέλουμε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου Β. Καρακασαλίδης

Θύμα βέβηλων που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο μπρος στην απληστία του χρήματος έπεσε για δεύτερη φορά το αγίασμα της Αναλήψεως Του Κυρίου στο χωριό Μαργαρίτι της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης του δήμου Ξάνθης.

Οργή από τα μέλη του συλλόγου Μαργαριτιοτών

Οργισμένη είναι η αντίδραση του προέδρου του Συλλόγου Μαργαριτιοτών κ. Βασίλη Καρασακαλίδη ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Αφού κατέστρεψαν στο παρελθόν τον εξωτερικό χώρο, αυτήν την φορά ” χτύπησαν “στο εσωτερικό Του Αγιάσματος. Αυτό το στολίδι που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας και που καθ’ όλην την διάρκεια του χρόνου αλλά ιδιαίτερα την ημέρα Της Αναλήψεως πλήθος κόσμου το επισκέπτεται για να πάρει Αγίασμα φαίνεται πως δεν αγγίζει τους βέβηλους». Ο κ. Καρασακαλίδη που είναι γέννημα – θρέμα του χωριού από το 1922 που ήρθαν πρόσφυγες οι πρόγονοί του κι ενώ δεν κατοικεί πλέον εκεί ωστόσο : «Το πονάω το χωριό μου, είμαι πολύ δεμένος συναισθηματικά. Όλες οι αναμνήσεις μου είναι εδώ» μας λέει, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τέτοιες συμπεριφορές που όπως λέει δείχνουν ότι κάποιοι δεν σέβονται τίποτε.

margariti 3Ψάχνουν για λίρες και κατέστρεψαν την πηγή που αναβλύζει Αγίασμα

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται έξω από το χωριό και στο τέλος ενός μονοπατιού έως ενός σημείου προσβάσιμου και για αυτοκίνητα. Εκεί είναι χτισμένο από τους κατοίκους του χωριού το μικρό ξωκλήσι με την πηγή που αναβλύζει. Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι το νερό είναι αγίασμα (αγιασμένο νερό) και μάλιστα θεωρούν ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες γι αυτό και πολλοί παίρνουν την ημέρα της γιορτής της Αναλήψεως, οπότε έχει επισκεψιμότητα η περιοχή. Η επισκεψιμότητα δεν περιορίζεται σε θρησκευτικούς λόγους καθώς κάποιοι αντί για αγίασμα αναζητούν …λίρες! Έτσι έχουν κατασκάψει το ιερό εκεί που ανέβλυζε το αγίασμα ενώ είχαν το θράσος να αφήσουν και τα σύνεργά τους, τα πειστήρια του θρησκευτικού εγκλήματος.

‘Όπως ανέφερε ο κ. Καρασακαλίδη το εκκλησάκι έχει γίνει στόχος ομάδων χρυσοθήρων και παλαιότερα ωστόσο διαβεβαίωσε ότι ο Σύλλογος Μαργαριτιοτών θα φροντίσει για την αποκατάσταση του χώρου: « οι ζημιές θα αποκατασταθούν και ο λατρευτικός χώρος θα παραδοθεί και πάλι σύντομα στους πιστούς», ωστόσο ζητά την ανεύρεση και την τιμωρία των δραστών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…