Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αισιόδοξα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο πρ. Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης

Αισιόδοξα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο πρ. Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης

0
psyxologiko17

Χαρούμενοι οι μαθητές υποδέχτηκαν συγγενείς και φίλους στις εγκαταστάσεις τους το πρωί της Τρίτης για την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού

Σ. Σωτηριάδης: «Με το νέο προσωπικό που θα προστεθεί ευελπιστούμε να ενισχύσουμε αυτές τις τόσο σημαντικές κοινωνικές δομές»

Με την χαρά εμφανή στα πρόσωπά τους, ένα μεγάλο χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά υποδέχθηκαν τα παιδιά του πρώην Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης σε μια ηλιόλουστη μέρα τους γονείς και τους φίλους του Ιδρύματος στον καθιερωμένο Αγιασμό, που τελέστηκε το πρωί της Τρίτης, 12 Σεπτεμβρίου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος στον οικισμό της Χρύσας από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και με την παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών Αρχών. Στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, όπως είναι πλέον ο επίσημος τίτλος του Ιδρύματος μετά την υπαγωγή του στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, βρέθηκε και φέτος ο πρόεδρος του Κέντρου, Σωτήρης Σωτηριάδης, λογοθεραπευτής και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης Ευάγγελος Γκίκας, η Αντιδήμαρχος Ξάνθης Παιδείας, Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Υγείας Θεοδώρα Γιαννώτα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος, ο γραμματέας της Νομαρχιακής του Σύριζα Ξάνθης, καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Μητρ. Ξάνθης: «Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για το αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα»

psyxologiko17 episimoiΟ Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ιδρύματος επί σειρά ετών μέχρι και την ένταξή του στον κρατικό μηχανισμό, καλωσόρισε μετά τον αγιασμό όλους τους παρευρισκόμενους. Όπως σημείωσε, η τέλεση του αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται για τον φωτισμό των παιδιών και των εργαζομένων, αλλά αποτελεί και μία ευκαιρία να επισκεφθούν οι τοπικοί άρχοντες το ίδρυμα, να δώσουν χαρά στα παιδιά που χαίρονται όταν τα επισκέπτονται, αλλά και να λάβουν προσωπική γνώση του έργου που γίνεται τα τελευταία χρόνια και των δυσκολιών που υπάρχουν. Σημείωσε επίσης ότι χρειάστηκαν πολλά χρόνια αγώνα μέσα από αντίξοες συνθήκες για να φτάσει το Κέντρο στο σημείο που είναι σήμερα, με σαφή αναβάθμισή του μετά την προσάρτηση στις κρατικές δομές το 2015.

Σ. Σωτηριάδης: «Το Κέντρο της Ξάνθης είναι υπόδειγμα, με τους εργαζομένους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό»

psyxologiko17 deksiosiΠαρών στην τελετή του αγιασμού ήταν και φέτος ο πρόεδρος του Κέντρου, Σωτήρης Σωτηριάδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρόντες για την επίσκεψή τους, αναφέρθηκε στην νέα εποχή που βιώνει το ίδρυμα, χωρίς να παραβλέπει τις προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Όπως δήλωσε, προκηρύχθηκαν αρκετές θέσεις σε όλα τα ιδρύματα του Κέντρου στην Περιφέρεια, με τρεις θέσεις για την Ξάνθη. Μία από τις θέσεις συμβασιούχου αφορά κοινωνικό λειτουργό, που αναμένεται το επόμενο διάστημα, κάτι που έλειπε από το ίδρυμα και θα ενισχύσει περαιτέρω την στήριξη των παιδιών, όπως και οι θέσεις οδηγού και νοσηλεύτριας. Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Σωτηριάδης, παραδέχθηκε ότι η ένταξη του Κέντρου στον κρατικό μηχανισμό μέσω της Περιφέρειας έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ασφάλειας και βεβαιότητας για τους εργαζόμενους, που στο παρελθόν αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα με τις μισθοδοσίες τους. Παραδέχθηκε ότι το ίδρυμα της Ξάνθης ξεχωρίζει σε όλη την Περιφέρεια με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους εργαζόμενους σε αυτό, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Το Δ’ Σώμα Στρατού και στο Ψυχολογικό Κέντρο

psyxologiko17 ergasiesΟ κ. Σωτηριάδης ευχαρίστησε επίσης τον κ. Καμπά, αναφέροντας ότι βοήθησε το Κέντρο όχι μόνο με την παροχή οδηγών όποτε παρουσιάστηκε ανάγκη, αλλά και με τις εργασίες που ξεκίνησε το Μηχανικό στο πίσω μέρος του οικοπέδου. «Στο σημείο υπήρχαν κάποια παλιά παιχνίδια παιδικής χαράς, τα οποία απομακρύνθηκαν. Μετά τις εργασίες ο χώρος θα γίνει επίπεδος, θα τοποθετηθεί ένα κιόσκι για τα παιδιά, νέες μπασκέτες και πιθανώς μια μικρή εξέδρα για διάφορες εκδηλώσεις», δήλωσε στο «Ε» ο κ. Σωτηριάδης. Μετά το πέρας του αγιασμού ακολούθησε δεξίωση στην αυλή του ιδρύματος, όπου οι εργαζόμενοι με τα παιδιά και τους γονείς είχαν ετοιμάσει εκλεκτά κεράσματα για τους πολλούς επισκέπτες, αλλά και τα ίδια τα παιδιά του Κέντρου, η χαρά των οποίων ήταν ‘’ζωγραφισμένη’’ στα πρόσωπά τους.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…