Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Αεροπορικό δυστύχημα πάνω απ’ τη Ροδόπη

Αεροπορικό δυστύχημα πάνω απ’ τη Ροδόπη

0
aeroplano

Βρέθηκε φτερό του μικρού αεροσκάφους που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στο ορεινό χωριό Κερασιά Ροδόπης

Επέβαιναν δύο άτομα. Απογειώθηκε μαζί με ένα άλλο από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με προορισμό τη Ρουμανία και ξαφνικά χάθηκε από τα ραντάρ

Αεροπορικό δυστύχημα συνέβη την Παρασκευή στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα ένα μικρό αεροσκάφος της πολιτικής αεροπορίας που απογειώθηκε στις 12:37 της Παρασκευής, από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος», με προορισμό τη Ρουμανία με δύο επιβαίνοντες. Κατά τη διάρκεια της πτήσης το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ της αεροπορίας. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από Super puma και αστυνομικές δυνάμεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την Περιφερειακή Αστυνομική διεύθυνση εντοπίστηκε το φτερό του αεροσκάφους στον ορεινό όγκο της Ροδόπης κοντά στο χωριό Κερασιά.

Το χρονικό της μοιραίας πτήσης και οι έρευνες

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το αεροσκάφος τύπου CT2K, είχε απογειωθεί μαζί με ένα πανομοιότυπο, επίσης με πλήρωμα δύο ατόμων, όταν, στις 14:50, το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο FIR Σόφιας (Βουλγαρία) ότι δεν έβλεπε το άλλο αεροσκάφος.

Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται πως οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην ορεινή περιοχή του Νομού Ροδόπης.

Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία, το δεύτερο αεροσκάφος ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν από το FIR Σόφιας.

Στις 17:00, το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου, καθώς η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου, σε αναζήτηση του αγνοούμενου αεροσκάφους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…