Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση 11,6 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους «τσίμπησε» η ΑΜΘ

11,6 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους «τσίμπησε» η ΑΜΘ

0
metios xaritsis2017

Συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χ. Μέτιου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και τον Γ. Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Π. Κορκολή

Θα χρηματοδοτηθούν 8 νέα έργα και μελέτες σ’ όλη την περιφέρεια. Ποιος είναι ο κατάλογος των έργων

Κονδύλι 11, 6 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους παίρνει η περιφέρειά μας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν 8 νέα έργα και μελέτες. Αυτό αποφασίστηκε στην συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και τον Γ. Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Π. Κορκολή.

8 νέα έργα των 11.6 εκ. ευρώ για την περιφέρειά μας

Αντικείμενο της συζήτησης οι αναπτυξιακές προτεραιότητες και οι προοπτικές της περιφέρειας μας καθώς και η υλοποίηση στρατηγικών έργων υποδομών. Ο κ. Χαρίτσης αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα σε έργα υποδομών που θα προσδώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιφέρεια ΑΜΘ ενέκρινε επιπλέον, τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους 8 νέων έργων και μελετών ύψους 11,6 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομίας υπήρξε δέσμευση ότι θα διερευνηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης των αναγκαίων έργων.

Τα έργα και οι μελέτες διαχέονται σ’ όλη την περιφέρεια και αφορούν σε υποδομές όπως η επισκευή και ο εξοπλισμός κτιρίων της Περιφέρειας, η συντήρηση του οδικού δικτύου αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις στον αγροτικό τομέα (αναδασμοί, αγροτικός εξηλεκτρισμός κλπ). Ειδικότερα για τους αναδασμούς – σύμφωνα με πληροφορίες μας – αφορά και τον αναδασμό του Σουνίου που είναι σε εξέλιξη και είχε παγώσει λόγω έλλειψης κονδυλίων. Να σημειώσουμε ότι σε εκκρεμότητα ειναι και οι αναδασμοί του Ερασμίου και του Κουτσού.

Χαρίτσης: «Θα χρηματοδοτήσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών»

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χαρίτσης, δήλωσε: «Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και από την πρώτη στιγμή, Κυβέρνηση και Υπουργείο Οικονομίας, κινητοποιήσαμε κάθε διαθέσιμο μέσο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών. Σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, υλοποιούμε όλα τα αναγκαία έργα, μικρά και μεγάλα, που αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες των τοπικών οικονομιών. Είναι στρατηγική μας επιλογή να χρηματοδοτήσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα βοηθήσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας».

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ

1)ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ

1.000.000,00

2)ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

6.000.000,00

3)ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΞΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ

700.000,00

4)ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΒΟΟΕΙΔΩΝ

300.000,00

5)ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΣΙΜΩΝ ΥΔΑΤΩΝ, ΝΕΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΩΝ-ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

60.000,00

6)ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΗΣ 10ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ

340.300,00

7)ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΛΥΒΑ ΚΟΜΑΡΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ

350.000,00

8)ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΔΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ

2.920.000,00

Σύνολο

11.670.300,00

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…