Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θέτει η λειψυδρία τον δήμο Μύκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θέτει η λειψυδρία τον δήμο Μύκης

0
myki ektakti anagki17

Έκτακτη σύγκλιση του τοπικού συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας για την λήψη άμεσων μέτρων

Αναλυτική έκθεση αναμένει η ΠΑΜ-Θ για να προωθήσει το θέμα στο υπουργείο – Άμεση λύση από το Τάγμα Εθνοφυλακής Εχίνου με διάθεση υδροφόρας

Το χρόνιο πρόβλημα λειψυδρίας του δήμου Μύκης έφτασε πριν μερικές εβδομάδες και στην Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος. Η έλλειψη πόσιμου νερού στα χωριά του δήμου Μύκης έγινε εντονότερη φέτος, όπως την κατέγραψε και το «Ε», παράλληλα με το απαρχαιωμένο δίκτυο και τις παλιές και λιγοστές δεξαμενές νερού. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Μύκης, Τζεμήλ Καπζά, συγκάλεσε έκτακτη σύγκλιση του τοπικού συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να παρουσιαστεί το πρόβλημα και να υπάρξει έγκριση αναφορικά με την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εμπίπτει η ανομβρία στις διατάξεις για κήρυξη έκτακτης ανάγκης

myki leipsydria syskepsi17Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μαμαρίκας, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜ-Θ, Κώστας Χουβαρδάς, εκπρόσωποι του Δασαρχείου, της ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής και του τμήματος Υδροοικονομίας ΠΕ Ξάνθης. Αρχικά συζητήθηκε κατά πόσο το θέμα της λειψυδρίας εμπίπτει στα όσα καθορίζουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κατόπιν παρέμβασης του κ. Μαμαρίκα τεκμηριώθηκε ότι βάσει της ανάλυσης της κατάστασης η ανομβρία μπορεί να θεωρηθεί παράγοντας για την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καλώς συγκλήθηκε το όργανο. Η εισήγηση του Δημάρχου ανέδειξε όλο το φάσμα των προβλημάτων και υπήρξε ομόφωνη πρόταση για συμπλήρωση της εισήγησης με κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες. Η πρόταση αυτή θα κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρεια ΑΜ-Θ και από εκεί στο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Για να μην υπάρξει ενδεχόμενο απόρριψης της πρότασης, οι φορείς που συσκέφθηκαν ζήτησαν να ελέγξουν την έκθεση πριν αυτή κατατεθεί.

Μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις για ένα πρόβλημα που ‘’καίει

Αφού συμφωνήθηκαν τα όσα θα γίνουν για την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επίλυση του θέματος, ο Δήμαρχος Μύκης τόνισε στους παρισταμένους ότι επί της ουσίας δεν δόθηκε κάποια άμεση λύση. Μετά από παρέμβαση του εκπροσώπου του Δ’ Σ.Σ. από το Τάγμα Εθνοφυλακής Εχίνου, υπήρξε δέσμευση για παραχώρηση της υδροφόρας που χρησιμοποιεί ο στρατός για μεταφορά νερού σε ασκήσεις εκτός έδρας. Μέχρι στιγμής από την μεγάλη γεώτρηση στην Αιώρα αντλούσε και διένειμε νερό μόνο η μία υδροφόρα του δήμου, η οποία ήταν αδύνατον να προλάβει τις αυξημένες ανάγκες. Για όλο τον επόμενο μήνα ο δήμος Μύκης θα έχει στην διάθεσή του δύο υδροφόρες, προκειμένου να γεμίζουν πιο τακτικά οι δεξαμενές νερού. Παράλληλα ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση, εφιστώντας την προσοχή των δημοτών στην ορθή χρήση του νερού, καθώς εν όψει του Κουρμπάν Μπαϊράμ αναμένεται αύξηση της κατανάλωσης.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…