Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε αναμονή από τις 15 Σεπτεμβρίου για την προκήρυξη του Leader

Σε αναμονή από τις 15 Σεπτεμβρίου για την προκήρυξη του Leader

0
leader1

Πραγματοποιήθηκε η 1η Γενική συνέλευση του συμβουλίου των μετόχων- Ελλειμματικός ο ισολογισμός της ΑΝΡΟ για το 2016

Εγκρίθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης του τοπικού Leader- Γκρίνιες μετόχων για την καθυστέρηση έκδοσης της προκήρυξης από το ΥΠΑΑΤ

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 1 το μεσημέρι η 1η Γενική Συνέλευση του συμβουλίου των μετόχων της Αναπτυξιακής Ροδόπης στην Κομοτηνή. Να σημειώσουμε πως το συμβούλιο των μετόχων μετά την αλλαγή – διεύρυνση της μετοχικής σύνθεσης της ΑΝΡΟ όταν ανέλαβε να υλοποιήσει και το Leader της Ξάνθης, απαρτίζεται από 15 μέλη. Από την Ξάνθη συμμετέχουν οι δήμαρχοι Αβδήρων , Γιώργος Τσιτιρίδης και Μύκης Τζεμήλ Καπζά, ο δήμος Ξάνθης εκπροσωπείται από τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Μούρκα και το Επιμελητήριο Ξάνθης από τον πρόεδρό του Στέλιο Μωραΐτη. Στην συνέλευση προήδρευσε ο πρόεδρο της ΑΝΡΟ περιφερειάρχη Χρήστος Μέτιος ενώ την παρουσίαση των πεπραγμένων για το 2016 επιμελήθηκε ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης Στάθης Κεφαλίδης.

Ελλειμματικός ο ισολογισμός της ΑΝΡΟ για το 2016

Τα θέματα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και αφορούσαν την χρήση του 2016. Σύμφωνα με την έκθεση του ορκωτού λογιστού ο απολογισμός της ΑΝΡΟ για το 2016 ήταν ελλειμματικός για ένα μικρό ποσό που -όπως εξήγησε – οφείλεται στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής . Το συμβούλιο ενέκρινε τα πεπραγμένα και απάλλαξε το Διοικητικό συμβούλιο, ενώ όρισε νέο ορκωτό λογιστή.

Εγκρίθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης του τοπικού Leader

Στη συνέχεια συστάθηκε σε σώμα η Επιτροπή Παρακολούθησης του τοπικού Leader που θα έχει την διαχείριση και τον έλεγχο της υλοποίησης του προγράμματος. Απαρτίζεται από 19 εκπροσώπους. Να σημειώσουμε πως μεταξύ αυτών δεν συμπεριλαμβάνεται εκπρόσωπος του ΤΕΕ Θράκης παρά το γεγονός ότι συμμετέχει στο συμβούλιο των μετόχων. Αυτός ήταν και ο λόγος που το ΤΕΕ Θράκης καταψήφισε τα θέματα του συμβουλίου.

Αναμένεται προκήρυξη για το Leader από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου

Οι μέτοχοι ενημερώθηκαν από τον κ. Κεφαλίδη πως η προκήρυξη του Leader αναμένεται από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου. Ο κ. Κεφαλίδης επικαλέστηκε πληροφορίες από το υπουργείο ενώ διευκρίνισε πως η προκήρυξη αφορά τα ιδιωτικά έργα καθώς για τα δημόσια έργα υπάρχει άλλη διαδικασία που περιλαμβάνει και έλεγχο ωριμότητας προκειμένου να προχωρήσουν σε δημοπρασίες. Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι υπάρχει μια καθυστέρηση στην έκδοση της προκήρυξης που θα δώσει την δυνατότητα να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης το νέο Leader και ότι γι αυτό ευθύνεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκφράστηκε από τους μετόχους η ανησυχία μήπως το υπουργείο δεν επιδείξει συνέπεια και στην νέα προθεσμία και εκφράστηκε η άποψη ότι σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση διαμαρτυρίας, δεδομένου ότι έτσι καθυστερούν έργα εις βάρος της επιχειρηματικότητας των δύο νομών. Ο κ. Κεφαλίδης δήλωση πως η ΑΝΡΟ είναι καθ’ όλα έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος και αναμένει να δοθεί το «πράσινο φως» από το υπουργείο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…