Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Ξαναχτυπούν» οι …«Fantastic Four» της αντιπολίτευσης

«Ξαναχτυπούν» οι …«Fantastic Four» της αντιπολίτευσης

0
dimotiko

Στο στόχαστρό τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης

Αφορμή ο ορισμός συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου την ημέρα της γιορτής του πολιούχου της πόλης. «Πιέζουν οι ημερομηνίες για ένα θέμα», απαντά ο Δρεσμίζης

«Ξαναχτυπούν» οι …«Fantastic Four» της αντιπολίτευσης – όπως έχει συνηθιστεί να λέγεται – ο …συνασπισμός που έχει δημιουργηθεί από τις 4 δημοτικές παρατάξεις ήτοι: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΞΑΝΘΗ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό τους βρίσκεται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Δρεμσίζης με αφορμή τον ορισμό συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης τη μέρα εορτασμού του πολιούχου της Ξάνθης Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου την Τρίτη στις 29 Αυγούστου. Σε κοινή τους επιστολή καταδικάζουν αυτή του την ενέργεια στην οποία αποδίδουν δόλο και σκοπιμότητα με στόχο να μην συμμετέχει η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων ενώ επίσης του καταλογίζουν ότι δρα με γνώμονα το παραταξιακό συμφέρον και πως αυτή του η συμπεριφορά συνιστά υποβάθμιση της σημασίας και της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Επιστολή των τεσσάρων

«Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης

Κύριε Πρόεδρε,

Έχουμε πεισθεί εδώ και χρόνια ότι ασκείτε τα καθήκοντα σας με κύρια σκοπιμότητα το στενό παραταξιακό σας συμφέρον.

Έχουμε ανεχθεί να ορίζετε συνεδριάσεις σε μέρες και ώρες που αναμενόμενο είναι ότι θα είναι δύσκολη η συμμετοχή πολλών δημοτικών συμβούλων.

Αυτή σας όλη η νοοτροπία είναι που σας οδηγεί άλλωστε κατ’ επανάληψη να ορίζετε συνεδριάσεις το μεσημέρι αντί το απόγευμα.

Παρ’όλο που ο νόμος προβλέπει να ορίζονται οι συνεδριάσεις με γνώμονα τη διευκόλυνση της συμμετοχής της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων.

Όμως πραγματικά δεν περιμέναμε να φτάσετε στο σημείο να ορίζετε συνεδρίαση ακόμη και την ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου της πόλης της Ξάνθης, που είναι και ημέρα αργίας για την πόλη μας.

Η συστηματική επανάληψη της ίδιας συμπεριφοράς από τη μεριά σας, συνιστά υποβάθμιση της σημασίας και της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οφείλετε επιτέλους να σέβεστε κάποια πράγματα.

Εμείς ότι και να κάνετε θα είμαστε εκεί, αλλά η απαράδεκτη στάση σας θα σας χαρακτηρίζει πάντα, ανεξάρτητα αν η επιλογή αυτή οφείλετε αποκλειστικά σε σας ή και στον πολιτικό σας προϊστάμενο».

Τι απαντά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβούλιου Γιάννης Δρεμσίζης

Κληθείς από το «Ε» να απαντήσει ο κ. Δρεμσίζης σημείωσε πως η αργία αφορά μόνο την αγορά και πως οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το πρωί. Τόνισε ωστόσο πως δεν ήταν στις προθέσεις του να ορίσει νέο Δημοτικό συμβούλιο εφόσον έχει γίνει ένα μέσα στον Αύγουστο ωστόσο υποχρεώθηκε. Συγκεκριμένα εξήγησε πως: «Κληθήκαμε εγγράφως να ορίσουμε εκπρόσωπο για την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου. Συνεπώς δεν είχαμε άλλη επιλογή καθώς οι ημερομηνίες πιέζουν και πρέπει να οριστεί εκπρόσωπος. Επίσης υπάρχει και ένα επίσης θέμα που αφορά Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις Γιορτές της Π. Πόλης που πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό συμβούλιο καθώς άλλαξε η διαδικασία. Όλα τα άλλα είναι κρίσεις και απόψεις για τις οποίες όλοι κρινόμαστε».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…