Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προβληματισμός για ασφαλιστικά ζητήματα από τους συλλόγους

Προβληματισμός για ασφαλιστικά ζητήματα από τους συλλόγους

0
organotiki

Τελευταία Οργανωτική Επιτροπή πριν τις Γιορτές Π. Πόλης και ήταν όλοι εκεί

Αρχίζει μετά τις Γιορτές η προετοιμασία για το Καρναβάλι 2018

Άπαντες παρόντες στην τελευταία συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Αυγούστου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, με θέματα που αφορούν στην οργάνωση και στην προετοιμασία για τις Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης που ξεκινούν στις 2 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ήταν όλοι εκεί στην τελευταία Οργανωτική

Ο πρόεδρος Επιτροπής και πρόεδρος του κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλης Λύρατζης έδωσε πρώτα τον λόγο στους εκπροσώπους των δημόσιων υπηρεσιών που συμμετείχαν στην σύσκεψη και συγκεκριμένα στον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Διεύθυνσης Υγείας, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, του Ερυθρού Σταυρού, του ΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου, της ΟΕΒΕ. Όλοι τους αναγνώρισαν τη σημασία του θεσμού για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην πόλη και την οικονομική υπεραξία που δημιουργεί στις επιχειρήσεις της πόλης και τόνισαν την αναγκαιότητα να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού γιατί «αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου. Από τις δημόσιες υπηρεσίες επισημάνθηκε η τήρηση του ωραρίου, η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και της νομοθεσία για την υγιεινή των τροφίμων που διατίθενται καθώς της δημόσιας ασφάλειας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σ’ αυτό από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στους δρόμους της Παλιάς Πόλης.

Προβληματισμός για τους μουσικούς

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι αποχώρησαν και ακολούθησε μια πιο… οικογενειακού τύπου συζήτηση όπου ωστόσο αναδείχθηκαν οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν μεταξύ των συλλόγων.Ειδικότερα τέθηκε από πρόεδρο συλλόγου ο προβληματισμός αναφορικά με το θέμα της τήρησης της ασφαλιστικής νομοθεσίας κι αν θα πρέπει να ασφαλίζονται στο ΙΚΑ οι μουσικοί και οι καλλιτέχνες στα στέκια οι οποίοι αμείβονται, με τον κ. Λύρατζη να απαντά ότι το Κέντρο Πολιτισμού και ο δήμος είναι υπέρ της τήρησης της νομιμότητας και κατά συνέπεια όσοι αμείβονται πρέπει να ασφαλίζονται. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν είναι προς το συμφέρον των συλλόγων και του θεσμού να γίνονται τέτοιες συζητήσεις δημόσια επιμένοντας να μπει μια τελεία και να μην «βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας» όπως είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο η συζήτηση συνεχίστηκε με άλλον πρόεδρο να δηλώνει ότι ο ίδιος θα ασφαλίσει τους μουσικούς και όσους παρέχουν εργασία επ’ αμοιβή γιατί δεν ρισκάρει να επωμιστεί ο ίδιος το υπέρογκο πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία σε περίπτωση που γίνουν έλεγχοι από κλιμάκια του ΙΚΑ.

Αρχίζει μετά τις Γιορτές η προετοιμασία για το Καρναβάλι

Τέλος αποφασίστηκε μετά τις Γιορτές να ξεκινήσει η προετοιμασία για το Καρναβάλι δεδομένου ότι φέτος είναι στις 18 Φεβρουαρίου και ο χρόνος πιέζει. Έτσι θα οριστεί ημερομηνία για την κλήρωση της σειράς στην παρέλαση αλλά και της δήλωσης των θεμάτων των συλλόγων ενώ θα κατατεθούν προτάσεις για το κεντρικό θέμα του καρναβαλιού 2018.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …