Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μετεωρολογικός σταθμός στην Γενισέα στην υπηρεσία των αγροτών

Μετεωρολογικός σταθμός στην Γενισέα στην υπηρεσία των αγροτών

0
dimarxio avdiron-empros

Πήρε έγκριση και 20.000 ευρώ από το ΥΠ.ΕΣ – Μελέτη για την επέκταση του δημοτικού σχολείου Διομήδειας

Θέρμανση από τον ΤΑΡ στο Ειδικό σχολείο Γενισέας – Περιβαλλοντική μελέτη για το ειδικό σήμα του ΕΟΤ στα Λουτρά Ποταμιάς. Δήμος Αβδήρων εν δράσει…

Δυο έργα έχει βάλει μπρος ο δήμος Αβδήρων και βρίσκονται σε καλό δρόμο. Πρόκειται για την επέκταση του δημοτικού σχολείου της Διομήδειας και για την εγκατάσταση ενός Μετεωρολογικού Σταθμού στην Γενισέα που θα κάνεις προγνώσεις για τους αγρότες. Επίσης σε καλό δρόμο είναι και η περιβαλλοντική μελέτη για τα Λουτρά Ποταμιάς που απαιτείται για να πάρουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ.

Μετεωρολογικός σταθμός στην Γενισέα

Εγκρίθηκε η πρόταση που κατέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο δήμος Αβδήρων για την εγκατάσταση ενός Μετεωρολογικού σταθμού στην Γενισέα. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα με τον ανάλογο εξοπλισμό που θα συλλέγει δεδομένα και θα έχει τη δυνατότητα να κάνει προγνώσεις απαραίτητες για τους αγρότες, δεδομένου ότι ο δήμος Αβδήρων είναι ένας αγροτικός δήμος. Ήδη εγκρίθηκε το ποσό των 20.000 ευρώ και ο δήμος πρόκειται να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια του εξοπλισμού.

Επέκταση του δημοτικού σχολείου Διομήδειας

Δρομολογείται η επέκταση του σχολείου της Διομήδειας και συγκεκριμένα η κατασκευή νέων αιθουσών. Στην Οικονομική Επιτροπή την προσεχή Δευτέρα είναι θέμα στην ημερήσια διάταξη η έγκριση μελέτης ύψους 1.300.000 ευρώ.

Θέρμανση από τον ΤΑΡ στο Ειδικό σχολείο Γενισέας

Δεκτή έγινε από τον ΤΑΡ και σύντομα πρόκειται να υλοποιηθεί η πρόταση του δήμου Αβδήρων να αναλάβει την θέρμανση του Ειδικού Σχολείου Γενισέας. Ως γνωστόν το Ειδικό σχολείο στεγάζεται σε προκάτ και θερμαίνεται με κλιματιστικά. Η πρόταση περιλαμβάνει εγκατάσταση κεντρικού λέβητα. Έτσι εξασφαλίζεται η θέρμανση έως ότου δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου σχολείου σε οικόπεδο έξω από τη Διομήδεια που έχει παραχωρήσει ο δήμος για την κατασκευή νέου Μουσικού και Ειδικού Σχολείου. Βέβαια αυτά είναι σχέδια σε πολύ πρώιμο στάδιο και θα πάρουν χρόνια μέχρι να υλοποιηθούν αν τελικά υλοποιηθούν.

Περιβαλλοντική μελέτη για το ειδικό σήμα του ΕΟΤ στα Λουτρά Ποταμιάς

Μετά την αναγνώριση των Πηγών ως φυσικού ιαματικού πόρου από τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών απατείται η χορήγηση του ειδικού σήματος του ΕΟΤ που ουσιαστικά αποτελεί έγκριση της λειτουργίας τους. Για το λόγο αυτό πρόκειται να γίνει μια περιβαλλοντική μελέτη για να χορηγηθεί αυτό το σήμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…