Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μεγάλη ζήτηση, μικρή προσφορά σε φοιτητική στέγη στην Ξάνθη

Μεγάλη ζήτηση, μικρή προσφορά σε φοιτητική στέγη στην Ξάνθη

0
foitites

Σταθερές οι τιμές κυμαίνονται από 200– 350 ευρώ στα δίχωρα

Έρευνα του «Ε» στα κτηματομεσιτικά γραφεία της πόλης μας

Κορυφώνεται αυτές τις μέρες η αναζήτηση φοιτητικής στέγης, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των βάσεων. Από χθες γονείς από διάφορα μέρη της χώρας έχουν σπεύσει στην Ξάνθη και είτε μέσω κτηματομεσιτικών γραφείων είτε από εφημερίδες, είτε από τις γνωστές ανακοινώσεις «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» που έχουν κατακλύσει κεντρικά σημεία της πόλης, ψάχνουν να βρουν σπίτι για τα …καμάρια τους που κατέκτησαν μια θέση στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης. Κυριαρχεί η γνωστή φιγούρα της …ελληνίδας μάνας με έκδηλη την αγωνία να βρει ένα σπίτι με όλα τα κομφόρ για να μην χαλάσει η …ζαχαρένια του γιου ή της κόρης της αλλά και στην πιο συμφέρουσα τιμή για να μην πέσει έξω ο προϋπολογισμός της οικογένειας!

«Πυρετός» στα κτηματομεσιτικά γραφεία της πόλης μας

Μεγάλη είναι η κίνηση στα κτηματομεσιτικά γραφεία της πόλης μας και οι κτηματομεσίτες δεν προλαβαίνουν να κλείνουν ραντεβού για να δείχνουν σε ενδιαφερόμενους διαθέσιμα διαμερίσματα. Στην πρώτη γραμμή προτίμησης τα δίχωρα, γκαρσονιέρες και τα στούντιο αλλά και μεγαλύτερα διαμερίσματα που ευνοούν την συγκατοίκηση: «Ψάχνουν το καλύτερο σπίτι, καινούργιο, στο κέντρο, με οικονομική θέρμανση και έως 250 ευρώ. Το πρόβλημα εντοπίζεται τόσο στην θέρμανση δεδομένου ότι το 80% των σπιτιών στην πόλη μας έχει αυτόνομη θέρμανση από άλλες πηγές και όχι καλοριφέρ και ότι δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα διαμερίσματα», μας λένε από το Κτηματομεσιτικό γραφείο Χατζηδημητρίου & Συνεργάτες.

Τιμές στα ίδια επίπεδα από 200– 350 ευρώ οι γκαρσονιέρες

Αναφερόμενος στις τιμές ο κ. Αθανάσιος Πασχαλίδης από το κτηματομεσιτικό γραφείο Τσίμπας επισημαίνει πως παραμένουν σταθερές από τότε που έκαναν «βουτιά» στα πρώτα χρόνια της κρίσης: «Οι τιμές για τις γκαρσονιέρες χωρίς επίπλωση είναι από 200 – 250 ευρώ και φτάνουν μέχρι 300 – 350 ευρώ για τις επιπλωμένες. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση όχι όμως και ανάλογη προσφορά επειδή έχει σταματήσει η ανοικοδόμηση με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν νέες οικοδομές. Επίσης οι πελάτες μας προβληματίζονται με την θέρμανση. Αναζητούν κυρίως σπίτια με θέρμανση από καλοριφέρ αλλά τα διαθέσιμα είναι λίγα. Τα περισσότερα έχουν θέρμανση είτε από κλιματιστικά είτε από άλλες πηγές. Εμείς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε στους πελάτες μας αυτό που ζητούν μέσα σ’ αυτά τα δεδομένα». Να σημειώσουμε πως η Ξάνθη, πάντως, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις φθηνές φοιτητουπόλεις, με τα ενοίκια να κινούνται στο μέσο όρο της χώρας και λίγο χαμηλότερα.

Οι φοιτητο-περιοχές και οι φοιτητικές εστίες στα Κιμμέρια

Οι «φοιτητο-περιοχές» της Ξάνθης, δηλαδή αυτές που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όσων έρχονται να σπουδάσουν στην Ξάνθη είναι με σειρά προτεραιότητας το αστικό κέντρο, η Παλιά Πόλη και η ευρύτερη περιοχή της, επίσης η περιοχή του πάρκου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, των 12 Αποστόλων αλλά και άλλες περιοχές του αστικού συνοικισμού. Να σημειώσουμε επίσης ότι οι φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης στα Κιμμέρια με 450 κλίνες και εστιατόριο, καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος σε φοιτητική στέγη και γίνονται ανάρπαστες απ’ αυτούς που διαθέτουν τα κριτήρια. Να σημειώσουμε ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και ο πίνακας κατάταξης με τα ονόματα όσων γίνονται δεκτοί δημοσιεύεται το διάστημα 3-10 Οκτωβρίου. Ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας του πανεπιστημίου για τις ειδικές προϋποθέσεις εισδοχής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…