Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Με εντυπωσιακή εμφάνιση η Ξάνθη πήρε το «διπλό» (0-2) στον Πλατανιά

Με εντυπωσιακή εμφάνιση η Ξάνθη πήρε το «διπλό» (0-2) στον Πλατανιά

0
11ada-17

Ακολουθεί το κενό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και υποδέχεται το Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου τον Ολυμπιακό

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου η Ξάνθη, που επικράτησε με 0-2 επί του Πλατανιά στα Χανιά. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Super League «Σουρωτή» εμφανίστηκε βελτιωμένη σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με τη Λαμία και ¨καθάρισε¨ το ματς μέσα σε ένα ημίχρονο καθώς σκόραρε με τον Μπρίτο (17′) και τον Γέντρισεκ (25′) τα πρώτα της γκολ στο πρωτάθλημα και μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση πήρε τους βαθμούς της νίκης.

Το ματς

Καλύτερα μπήκε η Ξάνθη στο παιχνίδι και με τη συμπλήρωση 18 λεπτών ευτύχισε να ανοίξει το σκορ. Ο Μπρίτο έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, πέρασε δύο αντιπάλους και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ομπερχάουσερ για το 1-0!

Μάλιστα, οκτώ λεπτά αργότερα και με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να συνέλθουν από το… σοκ, η Ξάνθη «χτύπησε» ξανά στο ματς με συνεργασία βγαλμένη από ομάδα υψηλού επιπέδου. Ο Λουσέρο έδωσε στον Ντε Λούκας, που πάτησε για τον Κασάδο, με τον τελευταίο να σεντράρει με την μία και τον Γέντρισεκ με μονοκόμματο σουτ να γράφει το 2-0! Οι Ξανθιώτες συνέχισαν να παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, δεν άφηναν κανένα περιθώριο στους Κρητικούς να αντιδράσουν, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις και προσπαθούσαν να απειλήσουν μόνο με μακρινά σουτ που δεν είχαν καμία τύχη.

Μπρίτο και Κίκε έκαναν φοβερό παιχνίδι, ο Ντε Λούκας οργάνωνε με… μαεστρικό τρόπο και στο 38’ λίγο έλειψε να σκοράρουν και τρίτη φορά αλλά ο Ομπερχάουσερ είπε «όχι» στον Γέντρισεκ μέσα από την περιοχή. Στην αμέσως επόμενη φάση, πάντως, ο Πλατανιάς είχε την πρώτη του ευκαιρία στο ημίχρονο αλλά ο Ζίφκοβιτς «έβγαλε» το κοντινό σουτ του Κοροβέση κρατώντας το προβάδισμα των δύο τερμάτων για την ομάδα του.

Μια από τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο από τον Πλατανιά. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είχε τον έλεγχο αλλά έφτιαχνε τελικές μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία ούτε που ανησυχούσαν τον Ζίφκοβιτς. Στο 74ο λεπτό, όμως, ο Σέρβος πορτιέρε με την δεύτερη μεγάλη του επέμβαση στο ματς, κράτησε το μηδέν και ουσιαστικά το τρίποντο για την ομάδα του! Μετά από ωραία κάθετη του Κοροβέση, ο Γκρζέλτσακ μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ με τον Ζίφκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Από την άλλη μεριά η Ξάνθη έχοντας το προβάδισμα των δύο τερμάτων περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο, κρατούσε πολύ εύκολα μακριά από την περιοχή της τους γηπεδούχους και έκανε κατά κάποιο τρόπο… συντήρηση δυνάμεων για να φτάσουν στο τέλος να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο και συνάμα δίκαιο τρίποντο, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ομπερχάουσερ, Στάθης, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Βάντερσον, Κρος (31′ Στανισάβλιεβιτς), Αγγελόπουλος (63′ Μπούτνικ), Ενσικουλού, Ντεβέσα (77′ Πατράλης), Κοροβέσης, Γκρζέλτσακ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Κίκε (61′ Τριάδης), Μπρίτο (83′ Κάστρο), Γέντρισεκ (76′ Μεχία).

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής). Βοηθοί: Βασίλης Λάμπρου (Ανατ. Αττικής), Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατ. Αττικής). Τέταρτος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθήνας)

Ράσταβατς: «Να συνεχίσουμε έτσι»

Ικανοποιημένος από τους παίκτες του εμφανίστηκε ο προπονητής της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς στις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς που δήλωσε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνιση που έκαναν και για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι κάναμε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, παίξαμε με έναν πολύ καλό τρόπο και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα. Σίγουρα στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να έχουμε την κατοχή έτσι όπως είχαμε σχεδιάσει, αλλά καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως θέλαμε. Φυσικά παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Πλατανιάς που έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι την προηγούμενη εβδομάδα (με Παναθηναϊκό). Αυτό που καταφέραμε ήταν να βρούμε κενούς χώρους στο πρώτο ημίχρονο και ακόμα αυτό που πετύχαμε ήταν να κρατήσουμε τον αντίπαλο μακριά από κάποιο γκολ και παίξαμε πολύ καλά από τα άκρα. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα μου και στον Πλατανιά στα επόμενα παιχνίδια», είπε μεταξύ άλλων ο Σέρβος τεχνικός.

Διακοπή στο πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά έρχεται ο Ολυμπιακός!

Οι πανηγυρισμοί για το «διπλό» στην έδρα του Πλατανιά ήδη έχουν κοπάσει για την ομάδα της Ξάνθης που κοιτάει μπροστά και τον επόμενο αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο υπάρχει κενό στο πρωτάθλημα λόγω των αγώνων των Εθνικών Ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2018. Μετά τη διακοπή οι ομάδες του πρωταθλήματος Super League «Σουρωτή» θα επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους για την 3η αγωνιστική, με την Ξάνθη να έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο μιας και θα υποδεχθεί τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό σε μία αναμέτρηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

SUPER LEAGUE

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παναιτωλικός – Ατρόμητος Αθ. 2-2

Πλατανιάς – Ξάνθη 0-2

Λαμία – Ολυμπιακός 0-1

Π.Α.Ο.Κ. – Κέρκυρα 3-1

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 0-0

Πανιώνιος – Απόλλων Σμ. 2-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Α.Ε.Κ. 0-0
Λάρισα – Αστέρας Τρ. 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Ολυμπιακός 6

2. Πανιώνιος 6

3. A.E.K. 4

4. ΠΑΣ Γιάννινα 4

5. Π.Α.Ο.Κ. 4

6. Α.Ο. Ξάνθη 4

7. Ατρόμητος Αθ. 2

8. Λεβαδειακός 2

9. Αστέρας Τρ. 1

10. Λάρισα 1

11. Λαμία 1

12. Παναιτωλικός 1

13. Απόλλων Σμ. 1

14. Πλατανιάς 1

15. Παναθηναϊκός 0*

16. Κέρκυρα 0

* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με -2 βαθμούς το πρωτάθλημα.

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

16.00: Αστέρας Τρ. – Λαμία

18.15: Ατρόμητος Αθ. – ΠΑΣ Γιάννινα

20.30: Ξάνθη – Ολυμπιακός

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

16.00: Πανιώνιος – Παναιτωλικός

18.15: Α.Ε.Κ. – Λάρισα

18.15: Λεβαδειακός – Πλατανιάς

20.30: Κέρκυρα – Παναθηναϊκός

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

19.30: Απόλλων Σμ. – Π.Α.Ο.Κ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …