Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Για 4η χρονιά εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν… πλάι στο κύμα στον αγώνα «Waverunning»

Για 4η χρονιά εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν… πλάι στο κύμα στον αγώνα «Waverunning»

0
waverunning-17

Ανανεωμένη και με αλλαγές που ικανοποίησαν τους συμμετέχοντες η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία

Ξεκίνησαν απόγευμα από τα Αρχαία Άβδηρα και τερμάτισαν βραδινές ώρες στην Κεραμωτή διασχίζοντας 28χλμ.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, εκατοντάδες δρομείς έτρεξαν στην παραθαλάσσια διαδρομή Αρχαία Άβδηρα – Κεραμωτή, συνολικής απόστασης 28χλμ., συμμετέχοντας στο 4ο «Waverunning» που αποτελεί πλέον θεσμό στους δρομικούς αγώνες της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

Με γυμνά πόδια, με ειδικά παπούτσια για τρέξιμο στην άμμο ή αθλητικά, οι δρομείς διέσχισαν την πανέμορφη διαδρομή που συνδέει παραλιακά τα Άβδηρα με την Κεραμωτή, περνώντας ακόμη και από το Δέλτα του Νέστου, απολαμβάνοντας τα μαγευτικά τοπία αλλά και τη δροσιά της θάλασσας, αφού οι συμμετέχοντες στον αγώνα μπορούν όποτε θέλουν να βουτήξουν στα νερά των παραλιών των παραπάνω περιοχών για να δροσιστούν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Φέτος υπήρξε μία σημαντική διαφοροποίηση στη διεξαγωγή του αγώνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς ο αγώνας ξεκίνησε το απόγευμα (18:00) του Σαββάτου (19/08) με αφετηρία τον Αρχαιολογικό Χώρο Αβδήρων, με τους πρώτους δρομείς να τερματίζουν στην Κεραμωτή λίγο μετά τις 20:00 και οι τερματισμοί να ολοκληρώνονται περίπου στις 10.30 το βράδυ.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και η φετινή διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς αυξήθηκαν οι συμμετοχές των δρομέων (ξεπέρασαν τους 200), συν τις συμμετοχές που υπήρξαν στις μικρότερες ¨κατηγορίες¨, δηλαδή τους παράλληλους αγώνες 5χλμ. και 10 χλμ. που αφορούσαν πιο αρχάριους δρομείς, ενώ στο χώρο του τερματισμού υπήρξε αγώνας 500 μέτρων για μικρά παιδιά με δεκάδες συμμετοχές να σημειώνονται και εκεί.

Ο εκ των διοργανωτών του «Wave Running», Ηλίας Γερμαντζίδης, μίλησε στο «Ε» κάνοντας ένα μίνι – απολογισμό του φετινού αγώνα:

Η.Γ.: «Μπορώ να χαρακτηρίσω πετυχημένη τη διοργάνωση, καθώς πέτυχε τους πρωταρχικούς της στόχους, με την ευαισθητοποίηση των δρομέων και των θεατών για το περιβάλλον και την καθαριότητα των παραλιών (πριν και μετά τον αγώνα υπήρξαν εθελοντικές δράσεις με καθαρισμό παραλιών κ.α.), ενώ κατάφερε και φέτος να προβάλλει την περιοχή μας και τις ομορφιές της σε εκατοντάδες κόσμο. Επίσης τα σχόλια που λάβαμε από τους συμμετέχοντες ήταν πολύ θετικά κι έτσι πιστεύω ότι είχαμε επιτυχία, μιας και χρόνο με το χρόνο διορθώνουμε όποια λάθη ή ελλείψεις είχαμε στις προηγούμενες διοργανώσεις».

Η αλλαγή ώρας διεξαγωγής του αγώνα που έγινε απόγευμα, ικανοποίησε τους συμμετέχοντες οι οποίοι απόλαυσαν τόσο τον ήλιο, όσο και το ηλιοβασίλεμα λίγο αργότερα ή την ξαστεριά τις βραδινές ώρες στους τερματισμούς κι έτσι οι διοργανωτές αποφάσισαν μιας και η αλλαγή αυτή κρίθηκε επιτυχημένη, ο επόμενος αγώνας για το 2018 να γίνει εξ’ ολοκλήρου βράδυ! Μάλιστα ήδη το ραντεβού των διοργανωτών με τους δρομείς ανανεώθηκε για τις 28 Ιουλίου 2018, όταν θα είναι Πανσέληνος ώστε ο αγώνας να πάρει μία διαφορετική, ακόμη πιο όμορφη μορφή, με τη διαδρομή να οριοθετείται με πυρσούς.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους Έλληνες δρομείς, υπήρξαν συμμετοχές και από το εξωτερικό με δύο Άγγλους δρομείς που συνδύασαν τις διακοπές τους στην περιοχή με συμμετοχή στον αγώνα, αλλά και αρκετούς από τη Βουλγαρία.

Όσον αφορά τους νικητές του αγώνα των 28χλμ., στην πρώτη θέση τερμάτισαν μαζί οι Κώστας Σιαμίτρας και Αλέξανδρος Φωτιάδης με χρόνο 2ω.09λ. και ακολούθησαν ο Δημήτρης Φούκας που ανέβηκε για 4η σερί χρονιά στο βάθρο και ο Γιάννης Κουρκουρίκης που είχε τερματίσει στην 3άδα και πρόπερσι. Επίσης στον αγώνα με γυμνό πόδι πρώτος τερμάτισε ο Ξανθιώτης δρομέας Αναστάσιος Καλπάκης ακολουθούμενος από τον Βασίλη Ναούμ και τον Γιώργο Οσεπασβίλι.

Στα 10χλμ. 1ος ήταν ο Οσκάν Χουσεΐν, 2ος ο Τσεβδάρης Παντελής και 3ος ο Νικολόπουλος Παναγιώτης. Στα 5χλμ. οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν κατά σειρά ήταν οι Βαφειάδης Κωνσταντίνος, Τσέλιος Χρήστος και Τσουκάνοφ Φιλίπ.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …