Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φασολάκια και αρακάς στο φούρνο με τυριά

Φασολάκια και αρακάς στο φούρνο με τυριά

0
fasolakia-araka-fourno

-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ

-3 ώριμες, σφικτές ντομάτες, ξεφλουδισμένες, τριμμένες

-3 σκελίδες σκόρδου (ή όσο μας αρέσει), ξεφλουδισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες

-800 γρ. φρέσκα φασολάκια της αρεσκείας μας, καθαρισμένα

-600 γρ. αρακάς, φρέσκος, καθαρισμένος

-70 ml ελαιόλαδο

-τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα

-τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, χοντροκομμένα

-300 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, κομμένη σε μέτριους κύβους

-200 γρ. κασέρι (κατά προτίμηση Σοχού), σε μικρά κυβάκια

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 – 3 κουτ. σούπας νερό και τα αχνίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Οταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τον αρακά, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό στη διάρκεια του μαγειρέματος. Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μέτριο ταψί ή σε ένα πυρέξ και από πάνω σκορπίζουμε τα τυριά. Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σκορπίσει ο δυόσμος το άρωμά του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…