Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αύριο το «κουδούνι» για νήπια και βρέφη στους Παιδικούς σταθμούς

Αύριο το «κουδούνι» για νήπια και βρέφη στους Παιδικούς σταθμούς

0
paidikos stathmos

«Πλήρης κάλυψη των αιτήσεων όλων των εργαζομένων γονέων από τους Παιδικούς της Ξάνθης», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Α. Θεοδωρίδη

Στα μέσα έως τέλη Σεπτέμβρη θα οριστικοποιηθούν οι θέσεις μέσω voucher. Αναμένονται έξτρα θέσεις

«Κουδούνι» χτυπά από αύριο 1 Σεπτεμβρίου για τα νήπια και τα βρέφη αφού ανοίγουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Ξάνθης για να τα υποδεχτούν. Το «κουδούνι» αφορά τα ήδη εγγεγραμμένα και όχι αυτά που εντάσσονται για πρώτη φορά είτε τα νήπια που έχουν γίνει δεκτά μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Η διαδικασία ένταξης και τοποθέτησης αυτών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ανοίγουν αύριο οι Παιδικοί Σταθμοί – Πλήρης κάλυψη των αιτήσεων όλων των εργαζομένων γονέων

Όλες οι αιτήσεις των εργαζομένων γονέων που πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξή τους στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Ξάνθης- όπως ορίζει ο Κανονισμός του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Ξάνθης στο οποίο υπάγονται οι Παιδικοί σταθμοί – έχουν γίνει δεκτές, μας ενημερώνει ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Τάσος Θεοδωρίδης. Επισημαίνει δε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σ’ ότι αφορά λειτουργικά θέματα όπως επάρκεια στην στελέχωση δεδομένου ότι λειτουργούν με 47 μονίμους υπαλλήλους , 15 ΙΔΟΧ που έχουν προσληφθεί από το voucher και 10 αορίστου χρόνου.

Στα μέσα έως τέλη Σεπτέμβρη οι θέσεις μέσω voucher

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την στιγμή εντάσσονται μέσω προγράμματος voucher στους παιδικούς του δήμου Ξάνθης 123 νήπια και 7 βρέφη. Ωστόσο ο αριθμός των θέσεων δεν έχει οριστικοποιηθεί καθώς αναμένεται να δοθούν από το πρόγραμμα έξτρα θέσεις όπως συνέβη και πέρσι. Με την έναρξη της λειτουργίας των Παιδικών θα ξεκινήσει και η ενημέρωση προς τους γονείς για τις θέσεις μέσω voucher.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…