Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Από 13 Αυγούστου έως 24 Σεπτεμβρίου το 3ο Φεστιβάλ Via Egnatia 2017

Από 13 Αυγούστου έως 24 Σεπτεμβρίου το 3ο Φεστιβάλ Via Egnatia 2017

0
via egnatia 2017

Εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας κατά μήκος της αρχαίας ιστορικής Εγνατίας σε όλες της ΠΕ της ΑΜΘ

Από τις 13 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το «3ο Φεστιβάλ Via Egnatia 2017» με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σημείο αναφοράς την αρχαία ιστορική Εγνατία.

Πρόκειται για θεσμοθετημένη εκδήλωση ευρείας απήχησης, που εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης, με αναφορά στην ανάδειξη της αρχαιολογικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής κληρονομιάς και των περιοχών ιδιαίτερης οικολογικής σημασίας.

Πολιτιστική ανάπτυξη και οικονομική τόνωση

Σκοπός είναι η δημιουργία ερεθισμάτων πολιτισμού με κριτήριο πάντα την ποιότητα και αρωγούς τους ενεργούς πολίτες – συλλόγους της Περιφέρειας, που να σχετίζεται με την ανάδειξη του τόπου στην Ελλάδα και στο εγγύς εξωτερικό .Η διοργάνωση βασίζεται στη διεξαγωγή πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών, κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων καθώς και τη δημιουργία δομών προς ενίσχυση της όλης προσπάθειας.

Στόχος είναι η ανάδειξη της αρχαιολογικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής κληρονομιάς και των περιοχών ιδιαίτερης οικολογικής σημασίας που λειτουργεί ως μέσο περιφερειακής ανάπτυξης και αποσκοπεί στην τόνωση της οικονομικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. καθώς και η ενίσχυση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Προγραμματίζονται μουσικές συναυλίες, χορωδιακές εκδηλώσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, παραδοσιακοί χοροί και μουσική, φωτογραφική και χαρτογραφική παρουσίαση αξιόλογων σημείων του πολιτισμού και του περιβάλλοντος της περιοχής, με επίκεντρο την Αρχαία Εγνατία Οδό και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, που σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ με τη συμμετοχή πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης καθώς και από άλλες περιοχές του Ελλαδικού χώρου.

Εντός των ημερών το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η Επιτροπή Ανάπτυξης στη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου ενέκρινε ομόφωνα τη διοργάνωση του φεστιβάλ “Via Egnatia”, δρομολογώντας με προϋπολογισμό 20.000 € όλες τις απαραίτητες ενέργειες προώθησης και προβολής της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει καταρτιστεί και αναμένεται να ανακοινωθεί στο σύνολό του τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …