Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά το Κέντρο Κατάταξης Πετροχωρίου

Ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά το Κέντρο Κατάταξης Πετροχωρίου

0
neosyllektoi petroxori 1

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των πρώτων οπλιτών. Λιγότερη ταλαιπωρία και κόστος για τους στρατιώτες της Θράκης

Στις 3 και 4 Ιουλίου δέχθηκε την πρώτη «φουρνιά» οπλιτών το Κέντρο Κατάταξης Πετροχωρίου στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής της νέας διαδικασίας κατάταξης της 2017 Δ΄ΕΣΣΟ.

Οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε οργάνωση και υποδομές πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να λειτουργήσει πιλοτικά το Κέντρο. Η πρωτοβουλία της διοίκησης, που έγινε αποδεκτή από την ιεραρχία, βασίστηκε στην προτεραιότητα της εξυπηρέτησης των νεοσύλλεκτων της Θράκης, που γλιτώνουν ταλαιπωρία και κόστος, καθώς δεν απαιτείται η μετακίνησή τους στην κεντρική και νότια Ελλάδα για τη βασική εκπαίδευση. Παράλληλα, είναι σημαντική και για την Ξάνθη, καθώς νέοι άνθρωποι της περιοχής, αλλά και οι γονείς που παραδοσιακά παραβρίσκονται στις τελετές ορκωμοσίας, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την πόλη μας.

Η λειτουργία του Κέντρου προχωρά με μεγάλη επιτυχία και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ορκιστούν οι πρώτοι οπλίτες που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση και πλέον θα μεταβούν σε άλλες μονάδες της Θράκης για τη συνέχιση της θητείας τους.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…