Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Επιμελητήριο Ξάνθης θυμάται και τιμά τον Γιώργο Παυλίδη

Το Επιμελητήριο Ξάνθης θυμάται και τιμά τον Γιώργο Παυλίδη

0
Nomarxis 15-empros

Ομόφωνη απόφαση των μελών του για μετονομασία της πλατείας Διοικητηρίου σε πλατεία Γ. Παυλίδη

Η πρόταση περιλαμβάνει και τοποθέτηση προτομής του αείμνηστου Νομάρχη Ξάνθης και περιφερειάρχη ΑΜΘ

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ξάνθης στο να αποδοθεί η δέουσα τιμή και αναγνώριση του έργου και της πολυετούς προσφορά του αειμνήστου νομάρχη Ξάνθης και περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη, που έφυγε από την ζωή τον Οκτώβριο του 2016.

Ομόφωνη απόφαση για προτομή και πλατεία Γιώργου Παυλίδη

Ειδικότερα κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έγινε ομόφωνα δεκτή η απόφαση των μελών της Διοικητικής Επιτροπής να μετονομαστεί η πλατεία Διοικητηρίου σε πλατεία Γιώργου Παυλίδη και να τοποθετηθεί η προτομή του εκλιπόντα. Την πρόταση εισηγήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης ο οποίος επεσήμανε ότι αποτελεί χρέος όλων των Ξανθιωτών να τιμήσουν το Γιώργο Παυλίδη που άφησε ανεξίτηλη στην σφραγίδα του στην πόλη, στο νομό και στην περιφέρεια ως περιφερειάρχης μετέπειτα με το πολυεπίπεδο και το πολυσχιδές έργο του. Αναφέρθηκε διεξοδικά σ’ αυτό όπως και στην προσωπικότητα του Γιώργου Παυλίδη τον οποίο αποκάλεσε οραματιστή, ικανότατο και εργατικού ανθρώπου που άνοιξε δρόμους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε και στη συνεργασία τους καθώς ο ίδιος διετέλεσε αντινομάρχης στην τελευταία θητεία του Γιώργου Παυλίδη ως Νομάρχη Ξάνθης. Τα εγκωμιαστικά λόγια του κ. Μωραΐτη για τον Γιώργο Παυλίδη συμμερίστηκαν όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου μηδέ του κ. Κοσμίδη εξαιρουμένου και γι αυτό η απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής εγκρίθηκε ομόφωνα. Η απόφαση πρόκειται να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης που έχει την αρμοδιότητα για την μετονομασία της πλατείας και την τοποθέτηση της προτομής.

Ο νόμος για τα Πνευματικά δικαιώματα στην Βουλή

Τα υπόλοιπα θέματα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα ο πρόεδρος κ. Μωραϊτης ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο ότι έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η τροποποίηση του νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα και ότι ο ίδιος την Τρίτη (χθες) επρόκειτο να μεταβεί στην Αθήνα για να μιλήσει ως εκπρόσωπος της ΚΕΕΕ για τις προτεινόμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …