Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Συμμορία ανήλικων κλεφτών πίσω από 16 κλοπές στην Ξάνθη

Συμμορία ανήλικων κλεφτών πίσω από 16 κλοπές στην Ξάνθη

0
anilikoi kleftes

Διέρρηξαν επιχειρήσεις, σπίτια, γραφεία και εκκλησία ψάχνοντας για εύκολη «λεία». Μεταξύ άλλων, μέσα σε δύο χρόνια έχουν κλέψει 4.700 ευρώ

Όλοι τους έχουν απασχολήσει επανειλημμένα την αστυνομία για κλοπές

Με την παραβατική εγκληματικότητα των ανηλίκων και κυρίως παιδιών από το Δροσερό, συνεχίζει να έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά η αστυνομία της Ξάνθης, αλλά και οι δικαστικές αρχές, αφού συμμορίες νεαρών συνεχίζουν να επιδίδονται σε διαρρήξεις και κλοπές με σκοπό την εύκολη «λεία» (ρούχα, ηλεκτρονικές συσκευές κλπ), ανάγοντας τις συνέπειες σε ένα παιχνίδι «κλέφτες κι αστυνόμοι», αφού απασχολούν επανειλημμένα την αστυνομία, αλλά ακόμη και οι λίγοι που διανύουν κάποιο διάστημα στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων του Βόλου, όπου προωθούνται κατά κύριο λόγο, εφόσον καταδικαστούν, απέχουν πολύ από τον σωφρονισμό και, μετά από το σύντομο διάστημα της παραμονής τους, επανέρχονται στην «ενεργό δράση».

Δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος των τεσσάρων ανηλίκων

Νέα δικογραφία σχημάτισε σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων το τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που εξιχνίασε 16 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από επιχειρήσεις, σπίτια, γραφεία και Ιερό Ναό στην πόλη της Ξάνθης. Ύστερα από τις εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δεκαέξι κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από επιχειρήσεις, σπίτια, γραφεία και Ιερό Ναό, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος του 2014 – Φεβρουάριος του 2017, στην πόλη της Ξάνθης. Η δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος τεσσάρων νεαρών ηλικίας 17, 16, 15 και 14 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Οι νεαροί επέλεγαν κυρίως καφενεία, καφετέριες και μικρές επιχειρήσεις της πόλης, ώστε να εξασφαλίσουν μετρητά και κάποια προϊόντα.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι, το διάστημα αυτό, ο 17χρονος, ενεργώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τους συνεργούς του, διέπραξαν δεκατέσσερις κλοπές και δύο απόπειρες, από επιχειρήσεις, γραφεία, σπίτια και Ιερό Ναό.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών, οι ανήλικοι αφαίρεσαν μεταξύ άλλων: το χρηματικό ποσό των 4.700 ευρώ περίπου, 2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 3 tablet, στιγμιαία λαχεία, 2 κινητά τηλέφωνα, 1 ποδήλατο και διάφορα καπνικά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…