Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στη Βουλή το πρόβλημα λειψυδρίας του δήμου Μύκης

Στη Βουλή το πρόβλημα λειψυδρίας του δήμου Μύκης

0
vrisi nero-empros

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής κατέθεσε σχετική ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος

Το χρόνιο πρόβλημα με το πόσιμο νερό στα χωριά του Δήμου Μύκης φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Στο κείμενο της ερώτησή του ο βουλευτής περιγράφει το πρόβλημα λειψυδρίας, που κατέγραψε και το «Ε» τις προηγούμενες ημέρες, εξηγώντας ότι ειδικά το καλοκαίρι η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.

Παράλληλα, με το απαρχαιωμένο δίκτυο και τις παλιές δεξαμενές, ο βουλευτής τονίζει ότι το πρόβλημα επιτείνουν: «η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Μύκης (υπάρχουν μόνο 35 από τους 75 υπαλλήλους που χρειάζονται), η διάλυση πρακτικά του ΙΓΜΕ, η ελλιπής χρηματοδότηση των δήμων (εδώ ακόμα και η έκτακτη ενίσχυση των 150.000 ευρώ που ανακοίνωσε πριν ένα τρίμηνο το Υπουργείο Εσωτερικών για το Δήμο Μύκης δεν έχει δοθεί), η υποστελέχωση υπηρεσιών αναγκαίων για την αδειοδότηση των γεωτρήσεων όπως η Δ/νση Υδάτων Καβάλας».

Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και ρωτά τους υπουργούς σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση να δοθεί στην υδροδότηση των χωριών του Δήμου Μύκης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …