Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Σπουδαία επιτυχία για τον Ξανθιώτη ποδηλάτη Γιώργο Τσουλουχά

Σπουδαία επιτυχία για τον Ξανθιώτη ποδηλάτη Γιώργο Τσουλουχά

0
giorgos tsoulouxas

Κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο «Bike Odyssey 2017»

Αγωνίστηκε για επτά ημέρες διανύοντας απόσταση 620χλμ. από τα Γρεβενά στη Ναύπακτο

Μία σπουδαία διάκριση σημείωσε ο ποδηλάτης του «Πήγασου» Γιώργος Τσουλουχάς, ο οποίος τερμάτισε στη 2η θέση του αγώνα «Bike Odyssey», που αφορά απόσταση 620χλμ. σε διαδρομή στην οροσειρά της Πίνδου, που διεξάγεται σε επτά ημέρες (φέτος 18-25 Ιουνίου), με ενδιάμεσες στάσεις για την απαραίτητη ανάπαυση. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στη Σμίξη Γερβενών και ο τερματισμός στη Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Διδάκτορας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Δ.Π.Θ. Γιώργος Τσουλουχάς συμμετείχε για 5η συνεχόμενη χρονιά στον απαιτητικό αυτό ποδηλατικό αγώνα, όπου με την εμπειρία του αλλά και καταβάλλοντας μεγάλα αποθέματα δυνάμεων (ψυχικών και σωματικών), κατάφερε να τερματίσει 2ος και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο. Λίγο μετά τον τερματισμό του ο Ξανθιώτης ποδηλάτης δήλωσε: «Πώς να ξεκινήσω τον επίλογο αυτής της ποδηλατικής Οδύσσειας; Μπορεί να είναι η 5η μου συμμετοχή στον αγώνα αυτό αλλά η κάθε φορά είναι μοναδική σε εικόνες, εμπειρίες, συναισθήματα, γνωριμίες με νέους φίλους και συνάντηση με παλιούς.

Δυνατά τα συναισθήματα που σε κάνουν να ξεχνάς την κούραση και τον πόνο με το που περνάς τη γραμμή τερματισμού και να λες στον Χρήστο Μακρυγιάννη που κρατάει το μικρόφωνο ότι είσαι έτοιμος για το επόμενο Bike Odyssey του χρόνου…

2η θέση και στο τελευταίο αγώνα της σειράς που μας κράτησε και στη δεύτερη γενικής, σε μια πολύ ζεστή μέρα και με ένα μπλοκαρισμένο πεντάλ στο ποδήλατό μου από το 10ο χιλιόμετρο των 55 χιλιομέτρων του αγώνα.

Ευχαριστώ τον συναθλητή μου Bo Kamp Dudek για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλες αυτές τις μέρες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον βασικό μου υποστηρικτή Κώστα Τσουνάκο (The Bicycle Shop – “Ποδήλατα Δερμετζοπούλου”) όπως επίσης και στους χορηγούς που με στήριξαν».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…