Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατένια τούρτα-κορμός με μπισκότα και φουντούκια

Σοκολατένια τούρτα-κορμός με μπισκότα και φουντούκια

0
tourta-kormos

Για τη τούρτα:

-200 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive

-100 γρ. φουντούκια ψημένα

-115 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού

-120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα + γάλακτος (60+60 γρ.) κομμένες σε μικρά κομματάκια

-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

-4 κ.σ. Νutella

Για τη ganache σοκολάτας:

-125 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

-120 γρ. σοκολάτα γάλακτος και μαύρη κουβερτούρα (60+60 γρ.) κομμένες σε μικρά κομματάκια

-4 κ.σ. Nutella

Για γαρνίρισμα:

-θρυμματισμένα μπισκότα και θρυμματισμένα φουντούκια

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζετε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια. Σε ένα δεύτερο μπολ τοποθετείτε το βούτυρο, τα κομματάκια και από τις 2 σοκολάτες, τη κρέμα γάλακτος και τη Nutella και τα λιώνετε σε μπεν μαρί μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνετε το ζεστό σοκολατένιο μείγμα (όχι καυτό) μέσα στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα φουντούκια και ανακατεύετε απαλά για να αναμειχθούν ισομερώς.

Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού 20 εκ. αφήνοντάς το να προεξέχει. Βουτυρώνετε το αλουμινόχαρτο και στρώνετε το μείγμα πιέζοντάς το με τα χέρια σας. Σκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο που περισσεύει και βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη ganache σοκολάτας: Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα κομματάκια από τις 2 σοκολάτες και τη Nutella. Βάζετε σε κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος και τη βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση. Τη κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά και τη χύνετε στο μπολ με τις σοκολάτες. Το αφήνετε χωρίς να ανακατεύετε για 1/2 λ και στη συνέχεια ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε με λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να σφίξει ελαφρώς.

Βγάζετε τη τούρτα από το ψυγείο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τη μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε σχάρα. Ρίχνετε τη γκανάς σοκολάτας πάνω από τη τούρτα και με μια μαρίζ την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Τη γαρνίρετε με θρυμματισμένα μπισκότα και φουντούκια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

-300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια -200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου…