Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Τσουχτερά» πρόστιμα για τα φορτηγά που θα «συλλαμβάνονται» σε εθνική οδό

«Τσουχτερά» πρόστιμα για τα φορτηγά που θα «συλλαμβάνονται» σε εθνική οδό

0
fortigo

Από την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε ισχύ ο νόμος. Χρόνιο αίτημα των τοπικών φορέων

Διαμαρτύρονται οι φορτηγατζήδες. Πληρώνουν 300 ευρώ διόδια από Κομοτηνή – Αθήνα.

Aνεπαρκής σήμανση στον κόμβο της Ξάνθης προς Καβάλα

Αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα είναι οι οδηγοί φορτηγών που θα «συλληφθούν» από την Τροχαία να κινούνται με οχήματα άνω των 3,5 τόνων σε εθνικό οδικό δίκτυο. Την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος 4388 που ψηφίστηκε πέρυσι και απαγορεύει την κίνηση φορτηγών άνω των 3,5 τ. εκτός Εγνατίας και των άλλων μεγάλων οδικών αρτηριών της χώρας.

Χρόνιο αίτημα των τοπικών φορέων

Να σημειώσουμε πως αυτό αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των τοπικών φορέων που κατά καιρούς είχαν εκφράσει τις διαμαρτυρίες τους προβάλλοντας ως επιχειρήματα την επικινδυνότητα που προκαλεί η διακίνηση μεγάλων οχημάτων μέσα από χωριά αλλά και την καταστροφή του οδοστρώματος. Ιδιαίτερη είναι η όχληση σε καθημερινή βάση των μεγάλων οχημάτων με Τουρκικές και βουλγάρικες πινακίδες που προκειμένου να γλυτώσουν τα διόδια της Εγνατίας στην περιοχή μας επιλέγουν την εθνική οδό που είναι ελεύθερη.

Διαμαρτύρονται οι φορτηγατζήδες – 300 ευρώ διόδια από Κομοτηνή Αθήνα

Το μέτρο δεν βρίσκει σύμφωνους τους ιδιοκτήτες φορτηγών που έφτασαν μέχρι την απεργία στις 8 Ιουλίου με αυτό μεταξύ άλλων αιτημάτων του κλάδου,. Όπως αναφέρει το μέλος του Δ.Σ. του σωματείου Αυτοκινητιστών Ξάνθης κ. Καρασακαλίδης Όμηρος τα διόδια είναι μεγάλη μάστιγα που πλήττει το κλάδο. Ενδεικτικά ανέφερε πως αν κάποιος φορτώσει στην Κομοτηνή για να πάει Αθήνα θα πληρώσει 300 ευρώ στα διόδια ενώ μέχρι την Θεσσαλονίκη θα πληρώσει πάνω από 50 ευρώ: «Είναι ασύμφορο γι αυτό μπαίνουμε στην εθνική οδό. Η ομοσπονδία μας προσέφυγε στο ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα του νόμου. Δεν μπορούν να μας στερούν το δικαίωμα να κυκλοφορούμε στην εθνική οδό».

Ανεπαρκής σήμανση στον κόμβο της Ξάνθης προς Καβάλα

Παράλληλα ο κ. Καρασακαλίδης κατήγγειλε πως δεν υπάρχει επαρκής σηματοδότηση στην έξοδο της πόλης προς την Καβάλα σημειώνοντας πως η σήμανση της ταχύτητας είναι σβησμένη και κατέθεσε το αίτημα να μπουν κολονάκια στον κόμβο για να αποτραπούν οι αναστροφές των οχημάτων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …