Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρασάτες πανσέτες με πιπεριά, μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα

Κρασάτες πανσέτες με πιπεριά, μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα

0
pansetes-krasates

-1000-1.200 γρ. πανσέτες χοιρινές

-1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια

-3 κ.σ. μηλόξιδο

-1 κ.σ. μέλι

-2 κ.σ. μουστάρδα

-1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

-1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

-1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

-1 κ.γ. θυμάρι

-αλάτι πιπέρι

Αλατοπιπερώνετε τις πανσέτες. Zεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα. Ρίχνετε σε δόσεις τις πανσέτες στο καυτό λάδι και τις ροδίζετε και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και τις αφήνετε στην άκρη. Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα, ρίχνετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη πιπεριά και σοτάρετε για 2 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναβάζετε τις πανσέτες στη κατσαρόλα και τις πασπαλίζετε με το θυμάρι.

Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το μέλι ανακατεμένο με τη μουστάρδα και το μηλόξιδο. Βράζετε το φαγητό για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδέψτε το με βραστά ή φρέσκα λαχανικά ή με πατάτες τηγανιτές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Κοτόπουλο με πλιγούρι στο φούρνο

    4 ώριμες ντομάτες 1 φλ. ελαιόλαδο 1 κοτόπουλο, σε μερίδες 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη …
  • Χταπόδι στιφάδο

    -1 κιλό χταπόδι (πλυμένο καλά και κομμένο σε μικρότερα κομμάτια) -12-14 κρεμμυδάκια στιφάδ…
  • Πένες με σπανάκι και κατίκι δομοκού

    -500 γραμμάρια πένες -500 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο -1 μέτριο κρεμμύδι ξερό λ…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κοτόπουλο με πλιγούρι στο φούρνο

4 ώριμες ντομάτες 1 φλ. ελαιόλαδο 1 κοτόπουλο, σε μερίδες 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη …