Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Νέο αίμα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

«Νέο αίμα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

0
charitonidou orkomosia

Ορκίστηκαν χθες το πρωί Ειρήνη Χαριτωνίδου, Μιχάλης Ρεκάρης και Μπεκήρ Ογλού Σουά

Ο Μανώλης Φανουράκης νέος επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών»

Ορκίστηκαν οι τρεις νέοι δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο Ξάνθης χθες το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου, Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου. Οι δύο νέοι σύμβουλοι της «Κοινωνίας Δημοτών» Ειρήνη Χαριτωνίδου και Μιχάλης Ρεκάρης κατέλαβαν τις θέσεις των Θανάση Ξυνίδη και Ηλία Βασιλούδη αντίστοιχα. Στην συνέχεια ορκίστηκε ο νέος σύμβουλος της παράταξης «Συμμετέχω», Μπεκήρ Ογλού Σουά, που πήρε την θέση του μέχρι πρότινος επικεφαλής της παράταξης, Δημήτρη Μπένη. Η Ειρήνη Χαριτωνίδου ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο στο Ευαγγέλιο, ο Μιχάλης Ρεκάρης με πολιτικό όρκο, ενώ ο Μπεκήρ Ογλού Σουά επίσης με θρησκευτικό όρκο στο Κοράνι. Την «Κοινωνία Δημοτών» εκπροσώπησε ο νέος επικεφαλής της παράταξης και της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Φανουράκης, που εκλέχθηκε ομόφωνα την προηγούμενη μέρα, ενώ παρόντες ήταν ο απελθών Θανάσης Ξυνίδης και ο σύμβουλος Αχμέτ Καρά. Εκ μέρους της παράταξης «Συμμετέχω» παραβρέθηκε ο Στέλιος Γουναρίδης, με τον κ. Μπεκήρ Ογλού να δηλώνει ότι τα μέλη της παράταξης θα συναντηθούν τις επόμενες μέρες για να εκλέξουν επικεφαλής. Ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχήθηκε στους συμβούλους να έχουν μια αγαστή συνεργασία για το καλό του δήμου, τονίζοντας ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υπάρχει αντιπολίτευση, αλλά πλειοψηφία και μειοψηφία με κοινό σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Νέοι σε ηλικία και νέοι στα της τοπικής αυτοδιοίκησης

mpekir oglou souaΚαι οι δύο νέοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Κοινωνίας Δημοτών» δήλωσαν έτοιμοι να προσφέρουν όπου τους ζητηθεί, αναγνωρίζοντας την απειρία τους αλλά σημειώνοντας παράλληλα την διάθεση για δουλειά και προσφορά. Η Ειρήνη Χαριτωνίδου ευχαρίστησε κατ’ αρχάς τον μέντορά της Χρήστο Πούλιο, που την τίμησε δύο φορές με το να την συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του (2010, 2014), τον Θανάση Ξυνίδη για την προσφορά του στον δήμο και την παράταξη όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για την ευκαιρία που της έδωσε για μια πιο ενεργή συμμετοχή, τον σύζυγό της Μιχάλη Ζαμπάρα για την στήριξη, αλλά και όλους τους δημότες που της εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους, αναγνωρίζοντας την θέλησή της για προσφορά στον δήμο Ξάνθης αλλά και την επαγγελματική της ταυτότητα ως κοινωνικής συμβούλου. Με την σειρά του ο Μιχάλης Ρεκάρης ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν στις εκλογές του 2014, τον Χρήστο Πούλιο που τον έπεισε να ασχοληθεί με τα κοινά και τον ενέπνευσε, καθώς και τον Θανάση Ξυνίδη πλάι στον οποίο έμαθε, μαθαίνει και θα μαθαίνει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κλείνοντας σημείωσε: «Έχουμε πολλά να μάθουμε. Καιρός για αλλαγές και νέες ιδέες».

Κάλεσμα σύμπραξης από την “Κοινωνία Δημοτών”

rekaris charitonidou17Αμέσως μετά την ορκωμοσία των δύο νέων συμβούλων και την εκλογή του νέου επικεφαλής της παράταξης, η «Κοινωνία Δημοτών» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Κοινωνία των Δημοτών ανανεωμένη, με δύο νέα μέλη της στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Ειρήνη Χαριτωνίδου και τον Μιχάλη Ρεκάρη, συνεχίζει τη μάχιμη και δημιουργική πορεία της με σκοπό την πλήρη δικαίωση των στόχων της. Για ανατροπή όλων εκείνων των πολιτικών και πρακτικών που έχουν φέρει την πόλη μας σε αυτή τη δυσμενή από άποψη καθημερινότητας, ποιότητας ζωής και ανάπτυξης θέση σε σχέση με τις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι νέοι άνθρωποι αυτού του τόπου, αυτοί που βρίσκονται ή θα έπρεπε να βρίσκονται στο πιο παραγωγικό επίπεδο της ζωής τους, πρέπει επιτέλους να βρεθούν στο προσκήνιο. Να πάρουν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους και όλοι μαζί να διαγράψουμε παντελώς όλα εκείνα τα φαινόμενα των ‘’επαγγελματιών’’ της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης που βρίσκουν πάντα θέση στα ψηφοδέλτια και στην παράταξη της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Που μοναδικό σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν κάθε φορά τις προσωπικές τους επιδιώξεις και με τον τρόπο αυτόν να συνεχίζουν σταθερά και αταλάντευτα την καθοδική και καταστροφική πορεία της πόλης μας, για την οποία είναι και οι μοναδικοί υπεύθυνοι.

Όλοι εμείς, τα μέλη της Κοινωνίας των Δημοτών, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, επιζητούμε μαζί και με άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου μας, αλλά και νέους μεμονωμένους πολίτες που ασπάζονται τις θέσεις και τη φιλοσοφία μιας ανεξάρτητης από δεσμεύσεις και υποχρεώσεις δημοτικής κίνησης, να έρθουν μαζί μας και μαζί να δημιουργήσουμε μία μεγάλη πλατφόρμα δημιουργικής ανατροπής όλων εκείνων των παθογενειών και πρακτικών που μαστίζουν την πόλη μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια τώρα.

Η Κοινωνία των Δημοτών, απόλυτα πιστή στον θεσμικό της ρόλο σύμφωνα πάντα με τη βούληση του Ξανθιώτικου λαού, δεν θα πάψει να αγωνίζεται γι’ αυτή τη νέα, εναλλακτική, πολυφωνική και συνθετική αντίληψη λειτουργίας ενός Δήμου, σύγχρονου προς τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της νέας εποχής».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…