Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Μεγάλη πυρκαγιά στο Μεγάλο Δάσος

Μεγάλη πυρκαγιά στο Μεγάλο Δάσος

0
petzetel

Επεχείρησαν 9 οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Ξάνθης – Ρίψεις νερού από 2 αεροσκάφη PZL

Τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα της Παρασκευής. Προβληματισμός για την εμπρηστική δράση στην περιοχή – Εντείνονται τα μέτρα προστασίας

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή 14 Ιουλίου το μεσημέρι στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου, στο Μεγάλο Δάσος (Κοτζά Ορμάν) και στο ύψος μεταξύ των χωριών Κύρνου και Κρεμαστής του δήμου Τοπείρου.

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Ξάνθης – Ρίψεις νερού από 2 αεροσκάφη PZL

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης που έσπευσε με 9 πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες. Στην επιχείρηση πήραν μέρος και 2 αεροσκάφη Pezetel (PZL) από την βάση της Χρυσούπολης. Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και μέχρι εκείνη τη στιγμή όπως ενημερωθήκαμε από την Πυροσβεστική κατέκαυσε 50 στρέμματα δασικής έκτασης. Το συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης είχε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης κ. Μπλέτσας και η προσπάθεια επικεντρώθηκε να μην εισχωρήσει η φωτιά μέσα στην καρδιά του παρθένου δάσους και καταστρέψει ένα από τα λίγα παρθένα δάση της χώρα μας που αποτελεί και σημαντικό βιότοπο.

Ισχυροί άνεμοι δυσκόλευαν το έργο της Πυροσβεστικής

Να σημειώσουμε πως το έργο της Πυροσβεστικής ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς στην περιοχή έπνεαν αρκετά ισχυροί άνεμοι. Προβληματισμό προξενεί στην Πυροσβεστική και στις αρχές το γεγονός ότι στην περιοχή τις τελευταίες μέρες έχουν ξεσπάσει πολλές εστίες φωτιάς που κατασβέστηκαν. Μία από αυτές που εκδηλώθηκε την Πέμπτη εικάζεται ότι αναζωπυρώθηκε λόγω των ανέμων και εξελίχθηκε σε μεγάλης έκτασης πύρινο μέτωπο.

Προβληματισμός για την εμπρηστική δράση στην περιοχή – Εντείνονται τα μέτρα προστασίας

Για την εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς διενεργεί προανάκριση η Πυροσβεστική η οποία και θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. Ωστόσο η …κινητικότητα στην περιοχή δημιουργεί έντονη ανησυχία ότι υπάρχει εμπρηστική δράση από κάποιους και καθώς οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη πυρκαγιών εντείνονται τα μέτρα προστασίας. Να σημειώσουμε πως πρόκειται να συνέλθει το συντονιστικό όργανο της πολιτικής προστασίας για να εκτιμήσει την κατάσταση και να θέσει σε εφαρμογή μέτρα πρόληψης και ελέγχου ενώ θα κληθούν και οι κάτοικοι να είναι σε εγρήγορση και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική όταν διαπιστώνουν μικρές εστίες ή να καταγγέλλουν ύποπτες κινήσεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…