Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με Ελένη Βιτάλη ξεκινάει την Παρασκευή το ‘’Πλάι στο κύμα’’

Με Ελένη Βιτάλη ξεκινάει την Παρασκευή το ‘’Πλάι στο κύμα’’

0
vitali ziogalas17

Με Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Μηλιώκα και Λάκη Παπαδόπουλο θα ανοίξει η αυλαία του τριήμερου φεστιβάλ στην Κεραμωτή

Συνεπές στο ραντεβού εδώ και 16 χρόνια το φεστιβάλ της Κεραμωτής «Πλάι στο κύμα», φιλοξενεί και φέτος μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Από την Παρασκευή 28 μέχρι και την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 στην Αμμόγλωσσα της Κεραμωτής θα βρεθούν και φέτος νέοι αλλά και καταξιωμένοι καλλιτέχνες. Η αυλαία θα ανοίξει με την Ελένη Βιτάλη, τους Νίκο Ζιώγαλα, Γιάννη Μηλιώκα και Λάκη Παπαδόπουλο από τις 21:00.

Μοναδικές στιγμές υπόσχεται να χαρίσει για άλλη μια φορά η Ελένη Βιτάλη σε ένα πρόγραμμα με επιλογές τραγουδιών από όλες τις μεγάλες δισκογραφικές της επιτυχίες. Εξαιρετικός δίπλα της στη σκηνή ο Νίκος Ζιώγαλας, θα παρουσιάσει τις πιο γνωστές δημιουργίες του, με κοινό παρανομαστή των δύο την κοινή αισθητική και ματιά για το καλό ελληνικό τραγούδι που έχει ρίζες στη δημοτική και λαϊκή παράδοση. Μετά από σχεδόν 40 χρόνια πορείας, η Ελένη Βιτάλη δίκαια θεωρείται σήμερα η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια. Με βαθιές ρίζες στη δημοτική παράδοση, στα χρόνια του ΄80 και μέσα από συνεργασίες με δημιουργούς όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας και ο Μανώλης Ρασούλης αναδείχτηκε σαν μια από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας. Τραγούδια που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

Ο Νίκος Ζιώγαλας μέσα από την πολύχρονη πορεία του στο μουσικό στερέωμα, κατατάσσεται σε εκείνο τον χώρο όπου συναντιέται η δημοτική μουσική με την ροκ και τον ηλεκτρικό ήχο. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η παρουσία του, ο μοναδικός τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια και η γνησιότητα του ηχοχρώματός του έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο θέτοντάς τον σε μια ιδιαίτερη θέση στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Συνοδοιπόροι μαζί τους οι εξαίρετοι μουσικοί: Σταύρος Καβαλιεράστος (μπάσο), Μανώλης Τόμπρος (τύμπανα), Κώστας Γκίτσης (πιάνο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρες) και οι κορυφαίοι σολίστες: Μάνος Αχαλινωτόπουλος στο κλαρίνο και Θανάσης Βασιλάς στο μπουζούκι.

  • Νέες συναυλίες πλάι στο κύμα στη Ροδόπη

    Φανάρι και Μολυβωτή διοργανώνουν συναυλίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλοκαίρι με θέα …
  • argentina

    Σχόλια 01/0814

    Ο Αλέξης άραγε πιστεύει ακόμα στο «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή»;     Θλιβερ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …