Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κεραυνός χτύπησε τον υποσταθμό της ΔΕΗ

Κεραυνός χτύπησε τον υποσταθμό της ΔΕΗ

0
deh-ipostathmos

Μεγάλη βλάβη στον μετασχηματιστή. Ήρθε ειδικό συνεργείο για την αποκατάστασή της

Έμεινε χωρίς ρεύμα το ανατολικό τμήμα της Ξάνθης και τα χωριά

Με δυνατά αστραπόβροντα ξύπνησε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλίου η Ξάνθη και σφοδρή νεροποντή. Ένας κεραυνός χτύπησε τον μετασχηματιστή νούμερο 2 στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ξάνθη αφήνοντας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα όλο το ανατολικό τμήμα της πόλης και τα χωριά Εύμοιρο αλλά και Διομήδεια, Πετεινό, Μαγικό και Γενισέα. Είναι οι περιοχές που ηλεκτροδοτούνται από τον συγκεκριμένο μετασχηματιστή.

Μεγάλη βλάβη από κεραυνό στον υποσταθμό της ΔΕΗ

Για πολύ μεγάλη βλάβη έκανε λόγο ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης κ. Βασίλης Σαρρής και για το λόγο αυτό άμεσα ειδοποιήθηκε ειδικό συνεργείο ενώ τοπικά συνεργεία εργάζονταν πυρετωδώς μεταφέροντας φορτία σε άλλο μετασχηματιστή ώστε να δώσουν ρεύμα. Η διακοπή έγινε περίπου στις 11.30 και στις 12 είχαν ηλεκτροδοτηθεί τα ¾ των περιοχών από άλλα σημεία του δικτύου και αργότερα ξεκίνησε σταδιακά η επαναφορά του ρεύματος στις υπόλοιπες περιοχές. Ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος έγιναν και μέσα στην πόλη.

Από την κακοκαιρία και τις διακοπές ρεύματος η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ξάνθης κλήθηκε για να απεγκλωβίσει άτομα από το ασανσέρ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λάδι με το …σταγονόμετρο για  φέτος!  

Στα ύψη οι τιμές – Έως και τριπλάσιες από πέρσι – Μειωμένη παραγωγή λόγω καιρικών συ…