Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Γραφείο ενημέρωσης για θέματα γερμανικών συντάξεων στη Δράμα

Γραφείο ενημέρωσης για θέματα γερμανικών συντάξεων στη Δράμα

0
fouchtel patakakis

Προκειμένου να ασκήσουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα οι 13.500 Δραμινοί ασφαλισμένοι στη Γερμανία

Το παρών έδωσε και ο Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Hans-Joachim Fuchtel, που περιόδευσε σε Δράμα και Καβάλα

Από την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 θα λειτουργεί στο Διοικητήριο Δράμας γραφείο συμβουλευτικού χαρακτήρα για Έλληνες που εργάστηκαν στη Γερμανία, απ΄ όπου θα τους παρέχονται πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με συνταξιοδοτικά ζητήματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης σε δηλώσεις του ανέφερε:«Στα πιο δημιουργικά τους χρόνια, πολλοί Δραμινοί στις δεκαετίες ΄60, ΄70 και ΄80 αφιέρωσαν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους εργαζόμενοι στη Γερμανία, στερούμενοι την πατρίδα τους αλλά και τις οικογένειές τους. Σκοπός μας είναι η δωρεάν συμβουλευτική προς όσους μπορούν να διεκδικήσουν παροχές σε χρήμα, προνόμια και οφέλη, καθώς και πιθανές αυξήσεις που δικαιούνται από τα γερμανικά ταμεία σε συνεργασία με τα ελληνικά. Υπάρχουν στον τόπο μας 13.500 Δραμινοί ασφαλισμένοι στη Γερμανία και χάνονται κάθε χρόνο από την τοπική οικονομία 1.500.000 ευρώ λόγω έλλειψης γνώσης των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων».

Για πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες και ώρες λειτουργίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό αριθμό 25213.51341-342.

Επίσκεψη στον οικισμό των μεταναστών στη Δράμα

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε επ΄ ευκαιρία της έναρξης της λειτουργίας του εν λόγω γραφείου παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Αρμόδιος Ελληνογερμανικής Συνεργασίας PStS Hans-Joachim Fuchtel και ο Γενικός Πρόξενος Walter Stechel.

Ο κ. Fuchtel επισκέφθηκε μετά την εκδήλωση τον οικισμό των μεταναστών που βρίσκεται έξω από την πόλη της Δράμας, όπου συνεχάρη τους ιθύνοντες για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους φιλοξενούμενος.

Ενδιαφέρον για την ενίσχυση του προσκυνηματικού τουρισμού

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Fuchtel, περιόδευσε και στο νομό Καβάλας, όπου επισκέφθηκε το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, το Συνεδριακό Κέντρο «Απόστολος Παύλος», καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Στη συνέχεια,

συνοδευόμενος από δημάρχους του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης και στελεχών της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης συναντήθηκε με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα στο δημαρχείο, όπου συζητήθηκαν θέματα προώθησης του προσκυνηματικού τουρισμού της περιοχής και περαιτέρω αξιοποίησης του αρχαιολογικού χώρου, που επισκέπτονται όλο και περισσότεροι γερμανοί, ενώ τονίστηκαν οι καλές σχέσεις συνεργασίας, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν και για επιπλέον σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …