Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εν αχρηστία τα info kiosks

Εν αχρηστία τα info kiosks

0
info nomarxia

Το info kiosk του Διοικητηρίου παρουσίασε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, λένε από το Τμήμα Πληροφορικής. Παραλήφθηκαν πριν 4 χρόνια και δεν λειτούργησαν ποτέ

Έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο. Ωστόσο δαπανήθηκαν χρήματα από το έργο “Green Spots” του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013»

Με πλήρη αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια τουριστικής προβολής της πόλης και του νομού μας μέσω των info kiosks, ηλεκτρονικών κιοσκιών πληροφοριών. Πρόκειται γι αυτά τα μηχανήματα που μοιάζουν με ΑΤΜ και έχουν στηθεί στην είσοδο του Διοικητηρίου, στην είσοδο του Δήμου Ξάνθης, στην Σταυρούπολη, στο ΚΤΕΛ με σκοπό να παρέχουν πληροφορίες στους χρήστες τουριστικού ενδιαφέροντος. Όμως 4 χρόνια μετά την τοποθέτησή τους έχουν …διακοσμητικό ρόλο αφού δεν λειτουργούν αλλά και ούτε λειτούργησαν ποτέ και ελάχιστοι γνωρίζουν την χρησιμότητά τους. Κι όμως για αυτά δαπανήθηκαν χρήματα από το έργο “Green Spots” του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» στο οποίο Leader ήταν η Βουλγαρία και εταίρος η περιφέρεια ΑΜΘ. Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στη συνεργασία μεταξύ των εταίρων από τις διασυνοριακές περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για τον επανασχεδιασμό και την προώθηση ενός κοινού τουριστικού προϊόντος. Άλλα 6 είχαν εγκατασταθεί σε τρεις περιοχές της Βουλγαρίας και συγκεκριμένα στις περιοχές των δήμων Ρούντοζεμ (Rudozem), Τσεπελάρε (Tsepelare) και Χάσκοβο (Haskovo).

Το info kiosk του Διοικητηρίου παρουσίασε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, λενε από το Τμήμα Πλκηροφορικής

Όπως πληροφορηθήκαμε από τον υπεύθυνο του τμήματος Πληροφορικής στην Π. Ε. Ξάνθης κ. Κοντόπουλο το info kiosk που υπάρχει στην είσοδο του Διοικητηρίου έχει παρουσιάσει σοβαρό τεχνικό πρόβλημα, το οποίο προσπαθούν να λύσουν οι τεχνικοί.Αυτό που επιχειρείται – όπως ανέφερε ο κ. Κοντόπουλος – είναι να «φορτωθεί» και να εμπλουτιστεί το σύστημα με τον τουριστικό διαδικτυακό ιστότοπο της περιφέρειας emtgreece.gr ώστε να αποκτήσει πληροφοριακό υλικό και να τεθεί σε λειτουργία. Όπως σημείωσε ο ειδικός σύμβουλος κ. Χρήστος Παπαχαβιάρης το info kiosk πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο και θα παρέχει πληροφορίες σε αγγλικά, βουλγαρικά, ρουμανικά, τουρκικά και ρώσικα. Ανεπίσημες πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι το πρόβλημα προέκυψε από την Βουλγάρικη πλευρά που ενώ ήταν επιφορτισμένη να παραδώσει το soft ware, το λογισμικό δηλαδή, αυτό δε έγινε ποτέ και εξ’ αυτού δεν λειτούργησαν ποτέ. Οι ίδιες πληγές επισημαίνουν πως ήδη τα info kiosks είναι παρωχημένα τεχνολογικά.

Τα info kiosks παραλήφθηκαν , πληρώθηκαν και δεν λειτούργησαν ποτέ

Ανεξάρτητα αν το info kiosk τελικά λειτουργήσει όπως υποστηρίζουν οι τεχνικοί, το ζήτημα που εγείρεται είναι πως και γιατί και με πόση ευκολία δαπανώνται χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα χωρίς να παράγουν αποτέλεσμα. Μηχανήματα που δεν λειτούργησαν ποτέ παρά μόνο ως διακοσμητικά και με κανένα όφελος για τον σκοπό που είχαν επιλεγεί. Όμως το έργο παραλήφθηκε και άρα πληρώθηκε αλλά δεν λειτούργησε και τίθεται εν αμφιβόλω αν θα λειτουργήσει μετά από 4 χρόνια που έχει ξεπεραστεί και τεχνολογικά!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…