Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Εικόνα «άναρχης δόμησης» στην Διεύθυνση Δόμησης

Εικόνα «άναρχης δόμησης» στην Διεύθυνση Δόμησης

0
epitropi ioyl2017

Απεικονίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.Υπογραφή με …επιφύλαξη από τους υπηρεσιακούς! Επιφύλαξη και αιχμές από Γκιρτζίκη και Φανουράκη

Για να κτίσεις στο Σταυροχώρι θες υψομετρική μελέτη.Ταρενίδης: «Πρέπει να τους δίνουμε κίνητρα όχι να τους ταλαιπωρούμε κιόλας…»

Μία …μη δομημένη εικόνα της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμους Ξάνθης αναδείχθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όταν δύο υπάλληλοι της υπηρεσίας που συνέταξαν την έκθεση που αφορούσε υψομετρική μελέτη στον οικισμό Σταυροχωρίου υπέγραψαν με …επιφύλαξη τη σχετική εισήγηση της υπηρεσίας, παραδίδοντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπηρεσιακό σημείωμα στην προϊσταμένη κα Φάκα. Να σημειώσουμε κατά την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος της Επιτροπής κα Αλεξία Γκιρτζίκη ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπή πως απέστειλε στις 5 Ιουλίου έγγραφα προς όλες τις Διευθύνσεις ζητώντας να παρίστανται στην συνεδρίαση της Επιτροπή οι αρμόδιοι υπάλληλοι που χειρίστηκαν το θέμα που συζητείται ώστε να απαντούν επί των τεχνικών ζητημάτων προκειμένου τα μέλη να ενημερώνονται σωστά και αρμοδίως.

Υπογραφή με …επιφύλαξη από τους υπηρεσιακούς

Την επιφύλαξή της για την …επιφύλαξη των υπηρεσιακών της Δ/νσης Δόμησης να υπογράψουν την εισήγηση της υπηρεσίας που φέρει την υπογραφή του Διευθυντή κ. Θεοδωρόπουλου και της προϊσταμένης κας Φάκα επί του αντικειμένου που διαχειρίστηκαν εξέφρασε η κα Γκιρτζίκη, επισημαίνοντας πως : «Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει η Επιτροπή να προστατευθεί και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη». Ανέφερε δε πως ο γραμματέας του δήμου κ. Γκοδοσίδης με έγγραφό του πριν από μήνες έχει ενημερώσει τους προϊσταμένους ότι πρέπει να παρίστανται στις επιτροπές αυτοί που δούλεψαν τους φακέλους. Οι δύο υπάλληλοι είπαν πως δεν ενημερώθηκαν από τους προϊσταμένους τους και παρουσίασαν έγγραφο της Αποκεντρωμένης που απαλλάσσει από την ευθύνη της εισήγησης στους κατώτερους ιεραρχικά υπαλλήλους , επισημαίνοντας πω ς μπορεί οι προϊστάμενοι ή ο διευθυντής να τροποποιήσουν την έκθεσή τους και χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν για τις αλλαγές γι αυτό και εκφράζουν την επιφύλαξή τους. Την απορία του εξέφρασε ο κ. Ταρενίδης λέγοντας ότι δεν έχει καταλάβει τίποτε και ζήτησε όπως και η κα Γκιρτζίκη εξηγήσεις από την κα Φάκα αφήνοντας αιχμές για την λειτουργία της υπηρεσίας: «Μόνο στην συγκεκριμένη υπηρεσία συμβαίνουν αυτά…». Η κα Φάκα διαβεβαίωσε ότι τεχνική έκθεση έγινε δεκτή και ότι δεν έγιναν τροποποιήσεις και ότι την υπέγραψε ο διευθυντής και ή ίδια. Πρόσθεσε δε ότι η επιλογή του Διευθυντού είναι να μην παρίσταται στις συνεδριάσεις αλλά η ίδια θέλει να εκπροσωπεί την υπηρεσία όταν απαιτείται. Η κα Γκιρτζίκη ζήτησε να υπογράφεται το Διαβιβαστικό από τον Διευθυντή και να επισυνάπτεται η εισήγησης με την δική της υπογραφή. Η συζήτηση έλαβε τέλος με τον κ. Φανουράκη να συνοψίζει: «Είναι άσχημη εικόνα αυτή για την λειτουργία του δήμου. Δεν ξέρω ποιος φταίει και σίγουρα όχι οι υπάλληλοι είναι θέμα διοίκησης του δήμου».

Για να κτίσεις στο Σταυροχώρι θες υψομετρική μελέτη

Επί της ουσίας των θεμάτων που αφορούσαν υλοποίηση ορίων κορυφών στους οικισμούς Δαφνώνα και Ν. Μορσίνης, η κα Φάκα εξήγησε πως για να βγάλει κανείς οικοδομική άδεια σε οικισμούς που είναι κάτω των 2.000 κατοίκων και δεν έχουν Πολεοδομικό Σχέδιο χρειάζεται υψομετρική μελέτη αν δεν υπάρχει δρόμος και Βεβαίωση υψομέτρου αν υπάρχει. Ο κ. Ταρενίδης ανέφερε πως «στον Δαφνώνα, στην Σταυρούπολη και στο Σταυροχώρι όπου έμειναν 11 οικογένειες αυτός που θέλει να κτίσει πρέπει ο δήμος να του δίνει κίνητρα όχι να τον δυσκολεύει με μελέτες και γραφειοκρατία»! Η κα Φάκα απάντησε πως μια λύση θα ήταν να αναλάβει ο δήμος να κάνει μια συνολική υψομετρική μελέτη γι αυτούς τους οικισμούς. Η πρόταση αυτή είχε θετική αποδοχή και ειπώθηκε πως μπορεί να γίνει εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς ωστόσο ν’ αναληφτεί κάποια δέσμευση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Προέδρευσε ο Χριστόδουλος Τοψίδης –  «Βάρος» στην πρόληψη Η πρώτη συνεδρίαση της Επι…