Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Δε συγχώρεσε τον Μίχογλου ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ

Δε συγχώρεσε τον Μίχογλου ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ

0
kiatipis

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της συμπολίτευσης του δήμου Τοπείρου και παραιτήθηκε από την θέση του αντιδημάρχου ο Νίκος Κιατίπης

Τη διαφωνία του με τον τρόπο διοίκησης του δήμου αναφέρει σε επιστολή του ως αιτία της απόφασης, αλλά η χρονική συγκυρία άλλα δείχνει…

 

Σε δυσμενή θέση φέρνει το συνδυασμό της συμπολίτευσης στο δήμο Τοπείρου η απόφαση του Νίκου Κιατίπη να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημοτική παράταξη «Δημοτική Αλλαγή» και να παραιτηθεί ως εκ τούτου από τη θέση του αντιδημάρχου, που κατείχε από την 1η Σεπτεμβρίου του 2016.

Με επιστολή του ο Νίκος Κιατίπης ασκεί κριτική στον ίδιο το δήμαρχο τονίζοντας ότι δεν κατάφερε να επιφέρει απαιτούμενες αλλαγές και προοπτική στο δήμο, ενώ υπογραμμίζει ότι τις αντιρρήσεις του τις είχε επισημάνει πολλές φορές. Καυστικά σχολιάζει ακόμη ότι η διοίκηση έχει αναλωθεί στην εσωστρέφεια και στο να αντιπολιτεύεται την προηγούμενη διοίκηση του δήμου. «Εξέφρασα τη διαφωνία μου αναφορικά με τον τρόπο διοίκησης, έδωσα υπομονή, αλλά δεν μπορώ να παραμείνω», δήλωσε στο «Ε» ο ίδιος αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στην απόφασή του και πρόσθεσε: «υπάρχει παντελής έλλειψη οράματος. Ποτέ δεν κινηθήκαμε στην κατεύθυνση της αξιοποίησης του φυσικού πλούτου, του τουρισμού, του οικοτουρισμού και άλλων δυνατοτήτων».

Πάντως, «κοινό μυστικό» (αν και όχι τόσο κρυφό) είναι ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου στο ιφτάρ στον Κύρνο και κυρίως η προσφώνηση στον ψευδομουφτή , όπως αποτυπώνεται σε σχετικό βίντεο, έφεραν σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία, η οποία τοπικά εκπροσωπείται από τον ίδιο τον Νίκο Κιατίπη, ως πρόεδρο της ΝΟΔΕ.

Ο ίδιος πάντως, δε θέλησε να συσχετίσει τη στάση του με το γεγονός αυτό, σημειώνοντας ότι η απόφασή του ήταν ειλημμένη «εδώ και καιρό». Πάντως, δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο γραμματέας της ΝΟΔΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους με αυτή την έκφραση. «Εφόσον ειπώθηκε ήταν λάθος», ανέφερε σχετικά.

Τέλος, για την περίπτωση συνεννόησης με τη σημερινή αντιπολίτευση του δήμου ώστε να προωθηθούν πιο αποτελεσματικά συγκεκριμένες διεκδικήσεις, επεσήμανε: «δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας, καθώς αυτοί αποτελούν συνέχεια του κατεστημένου που πολεμούσαμε».

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης και παραίτησης από τη θέση του αντιδημάρχου

Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, σας γνωστοποιώ την απόφαση μου να ανεξαρτητοποιηθώ από τη δημοτική παράταξη «Δημοτική αλλαγή», με την οποία εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014.

Η πρόταση του Δημάρχου Τοπείρου, για κοινή κάθοδο στις εκλογές του 2010 με το συνδυασμό «Δημοτική αλλαγή», αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για μένα, αφού αποδεχόμενος τις υποσχέσεις για ανατροπή του κατεστημένου, το οποίο αλλοίωνε τις προοπτικές του Δήμου μας, με κάλεσε σ’ έναν αγώνα μέχρι τέλους, μέχρι τη στιγμή στην οποία θα βλέπαμε τον Τόπειρο να παίρνει τη μορφή που του αξίζει. Έναν αγώνα, στον οποίο δέχτηκα να συμμετέχω αγνοώντας οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, αφού πάντοτε πίστευα ότι ο Τόπειρος και οι πολίτες του δικαιούνται ένα καλύτερο αύριο.

Δυστυχώς, η απειρία και η ανεπαρκής προετοιμασία που οδήγησε στη μη εκλογή του συνδυασμού μας στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, στέρησε από τους δημότες του τόπου μας, τη δυνατότητα απαλλαγμένοι από τα λάθη του παρελθόντος να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Το 2014, με τίμησε ξανά με την πρόταση του να συμμετέχω στον συνδυασμό «Δημοτική αλλαγή», υπό την ηγεσία του, με σκοπό να μετατρέψουμε τον Τόπειρο στον τόπο στον οποίο θα επιλέξουν να μεγαλώσουν και να κάνουν οικογένειες τα παιδιά μας. Για ακόμη μια φορά, τον στήριξα απεριόριστα, αφού πίστεψα από τη δυναμική αντιπολίτευση που ασκήσαμε μαζί την περίοδο 2010-2014, ότι είχε πραγματικά σχέδιο για έναν νέο Τόπειρο.

Το 2016, μου πρότεινε να αναλάβω θέση άμισθου αντιδημάρχου στο Δήμο Τοπείρου, ώστε από τα νέα μου καθήκοντα να επιδιώξω να διορθώσω όσες αστοχίες του επεσήμανα μέχρι τότε, κατά την διοίκηση που ασκούσε στον Τόπειρο.

Δυστυχώς, όμως, η παραμονή μου στη θέση του αντιδημάρχου, η οποία λήγει με την κατάθεση της παρούσας, μου επιβεβαίωσε όσα μέχρι τότε είχα διαπιστώσει. Οι λόγοι της απόφασης μου του έχουν κατά καιρούς γίνει γνωστοί στις ιδιαίτερες συναντήσεις μας και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την στέρηση οράματος και πραγματικής βούλησης για την δημιουργία ενός νέου Τόπειρου.

Πολύτιμος χρόνος, ο οποίος επηρεάζει το μέλλον των παιδιών μας σπαταλήθηκε σε εσωστρέφεια και σε διαμάχες, οι οποίες καμία βελτίωση δεν θα φέρουν στον τόπο μας. Ευκαιρίες για την επίλυση ζωτικών προβλημάτων του Τοπείρου χάθηκαν, επειδή η «Δημοτική Αλλαγή», το μόνο που συνεχίζει να κάνει είναι αντιπολίτευση στην προηγούμενη διοίκηση. Ο τρόπος που ασκείται η Διοίκηση του Δήμου, μου στερεί τη δυνατότητα να προσφέρω όσα θέλω στον τόπο μου, αφού το όραμα για έναν νέο Τόπειρο, δεν μπορεί να θεμελιωθεί μόνο σε λόγια αλλά χρειάζεται πράξεις.

Μόνη εξαίρεση σε όσα αναφέρω, η άρτια συνεργασία μου με τους υπαλλήλους του Δήμου Τοπείρου, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την προσπάθεια τους και όσα προσπαθούν με θαυμαστό ζήλο να καταφέρουν για τον τόπο μας.

Αναλαμβάνω τη δέσμευση, ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, να προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου και με δημιουργική λογική να προσφέρω στον Τόπειρο αυτό που πραγματικά του αξίζει, ένα καλύτερο αύριο εκμεταλλευόμενος τις πραγματικές δυνάμεις των ανθρώπων του.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παραιτήθηκε από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου ο Χρήστος Τρέλλης

Νέος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ ο Σιδέρης Μιχαηλίδης   Με επιστολή του στο…