Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αναβάλλεται νέα δημοπρασία για το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Αναβάλλεται νέα δημοπρασία για το κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
campig myrodatou

Αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων λόγω της εκκρεμοδικίας για την προσφυγή του 2ου πλειοδότη. Έκπτωτος ο 1ος πλειοδότης – κατέπεσε η εγγυητική των 2.000 ευρώ

O Αντωνιάδης καλεί τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για το κάμπινγκ Μυρωδάτου. Πρόταση Τσολακίδη για το Αρχαίο θέατρο των Αβδήρων

Σε «καυτή πατάτα» για την δημοτική αρχή Αβδήρων έχει μετατραπεί η υπόθεση του κάμπινγκ Μυρωδάτου. Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη να κηρυχθεί έκπτωτος ο 1ος πλειοδότης όχι όμως και να επαναληφθεί η δημοπρασία όπως ήρθε το θέμα στο συμβούλιο. Να σημειώσουμε ότι στην συνεδρίαση κλήθηκε ο Ισμέτ Μεμέτ Εφέντη αλλά δεν προσήλθε. Εκπρόσωπός του κατέθεσε κάποια έγγραφα που δεν έγιναν αποδεκτά.

Έκπτωτος ο πλειοδότης του κάμπινγκ Μυρωδάτου – Κατέπεσε η εγγυητική των 2.000 ευρώ

Κατά τη συζήτηση έγινε γνωστό ότι εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής ακύρωσης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που κατέθεσε ο 2ος πλειοδότης. Η δικάσιμος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Μπρος στην εκκρεμότητα αυτή έγινε αποδεκτή η πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλη Τσολακίδη να μην επαναληφθεί η δημοπρασία αλλά να περιμένουν να βγει πρώτα η απόφαση. Ο κ. Τσολακίδης επίσης ζήτησε να διερευνηθεί το ζήτημα που προέκυψε με τα κωλύματα που έχει το οικόπεδο ως προς την διαδικασία αδειοδότησης για τουριστική χρήση πριν γίνει η πολλοστή δημοπρασία και ο δήμαρχος του απάντησε ότι ο δήμος μισθώνει ένα χωράφι και δεν τον αφορά η χρήση. Πρόσθεσε όμως ότι κατέθεσε ερώτημα προς την Πολεοδομία αλλά δεν έλαβε απάντηση. Επίσης στην τοποθέτησή του ο κ. Τσολακίδης κατέθεσε την πρόταση ο δήμαρχος να απευθυνθεί στον γερμανικό δήμο με τον οποίο πρόσφατα αδελφοποιήθηκε για υποψήφιους επενδυτές. Όπως είπε χαρακτηριστικά «να μη αρκείται στα ταξιδάκια και στα τραπεζώματα αλλά να παρουσιάσει ένα master plan για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αυτό το οικόπεδο με τη συμμετοχή γερμανών επενδυτών».

O Αντωνιάδης καλεί τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Καταπέλτης ο επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Κώστας Αντωνιάδης επέρριψε ευθύνες στο δήμαρχο για το γεγονός ότι ο δήμος έχει απώλεια εσόδων άνω των 300.000 ευρώ από τις αστοχίες του που εκθέτουν τον δήμο και προειδοποίησε ότι θα καλέσει τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης να διερευνήσουν την υπόθεση κάμπνγκ Μυρωδάτου. Επανέλαβε τέλος τις προτάσεις του για να επιλυθεί το ζήτημα με το κώλυμα του οικοπέδου, όπως επίσης και να το αξιοποιήσει ο ίδιος ο δήμος μέσα από πρόγραμμα, μια πρόταση που προκάλεσε την θυμηδία του δημάρχου.

Πρόταση Τσολακίδη για το Αρχαίο θέατρο των Αβδήρων

Αντίθετα η πρόταση του Βασίλη Τσολακίδη να μην παραιτηθεί ο δήμος από την προσπάθεια που ξεκίνησε εκείνος ως δημοτική αρχή για την αναστύλωση του Αρχαίου Θεάτρου των Αβδήρων βρήκε ευήκοα ώτα του δημάρχου. Ο κ. Τσολακίδης του είπε ότι θα του μεσολαβήσει για μια συνάντηση με τον Σταύρο Μπένο από το «Διάζωμα» και να εγκριθεί ένα ποσό για να συνεχιστούν οι έρευνες από την Αρχαιολογία. Στο θέμα όμως που αφορούσε τους «Άθλους του Ηρακλή», το πρόγραμμα που υλοποιεί το ΕΒΕ Ξάνθης και στο αίτημα του να συνδιοργανώσουν ένα συνέδριο και κάποιες εκδηλώσεις και να συμμετέχει ο δήμος με 6.000 ευρώ, ο κ. Τσολακίδης δεν έδωσε την συγκατάθεσή του, επισημαίνοντας ότι ξοδεύονται λεφτά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία. Ένα ακόμη θέμα που έγινε δεκτή η πρόταση του κ. Τσολακίδη είναι η εξαγορά της αίθουσας του πρώην συνεταιρισμού στα Πηγάδια και η διάθεσή της για κοινωφελείς σκοπούς, όπως αντίστοιχα έγινε στον Πετεινό και στην Διομήδεια. Τέλος αναφορικά με την πρόταση του δημάρχου προς τον δημοτικό σύμβουλο της Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη για διαδημοτικό Κολυμβητήριο στην Διομήδεια με χρήματα του ΤΑΡ ο κ. Τσολακίδης διαφώνησε λέγοντας ότι τα χρήματα του ΤΑΡ πρέπει να γίνουν έργα για τους οικισμούς που διέρχεται ο αγωγός.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…