Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ζητούν να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι της καθαριότητας

Ζητούν να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι της καθαριότητας

0
ergazomenoi sdan

Συμμετείχαν στην πορεία και στα επεισόδια οι συμβασιούχοι της Ξάνθης. Έπεσαν δακρυγόνα

Στην αντιπροσωπεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ ο Γαλανόπουλος. Συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου. Νέα πρόταση Σκουρλέτη

Επεισοδιακή ήταν η προγραμματισμένη για χθες Πέμπτη 22 Ιουνίου το πρωί, πορεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην Βουλή. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν φραστικά στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη που βρέθηκε στο σημείο με πανό προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το θέμα των συμβασιούχων, δημιουργήθηκε ένταση και έπεσαν δακρυγόνα από τους Αστυνομικούς στην Βουλή, όταν αντιπροσωπεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ προσπάθησε να εισέλθει απαιτώντας να έχει συνάντηση με την υπουργό Εσωτερικών κα Όλγα Γεροβασίλη, τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση και τους πολιτικούς αρχηγούς ή τους εκπροσώπους τους.

episodeia symvasiouxoiΕπεισόδια στην είσοδο της Βουλής – Έπεσαν δακρυγόνα

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο πρόεδρος του σωματείου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης και μέλος του Δ.Σ της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος ενώ στην πορεία συμμετείχαν και οι 50 συμβασιούχοι του νομού μας που μετέβησαν με λεωφορείο από την Τετάρτη στην Αθήνα για το σκοπό αυτό, όπως άλλωστε και άλλοι συμβασιούχοι από άλλους δήμους της Βορείου Ελλάδος. Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Γαλανόπουλος στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην Βουλή αποκρούστηκαν από τους αστυνομικούς οι οποίοι και χρησιμοποίησαν δακρυγόνα. 4- 5 άτομα μεταξύ των οποίων και ο ίδιος μεταφέρθηκαν στο Ιατρείο της Βουλής όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν ενώ ένας χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Τελικά η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Βουλής την κα Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία- όπως είπε ο κ. Γαλανόπουλος – προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα σημειώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες και ότι ο υπουργός κ. Σκουρλέτης έχει προτάσεις και θα δώσει λύση στο πρόβλημα.

Νέα πρόταση Σκουρλέτη

Μια λύση όμως που δεν ικανοποιεί τους συμβασιούχους καθώς ο κ. Σκουρλέτης για τους συμβασιούχους καθαριότητας παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι πρόκειται να απολυθούν, είπε όμως ότι η πρόκειται να προκηρύξει 2.500 θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω ΑΣΕΠ. Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνάντησης , με το Διοικητικό Συμβούλιο, της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr. ανακοίνωσε ότι έχει ετοιμάσει ήδη νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, προκειμένου να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη ρύθμιση θα προβλέπεται ότι οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι την πρόσληψη μόνιμων μέσω ΑΣΕΠ και το αργότερο έως 31/12/2017.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητά μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Να σημειώσουμε τέλος ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητεί την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου:

– Των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες και έχουν πάρει παρατάσεις.

– Των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ

– Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κ.λπ.

– Των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Παράλληλα οι εργαζόμενοι ΟΤΑ διεκδικούν:

– Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.

– Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες.

– Καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

– Ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Όλοι οι εργαζόμενοι – συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης να αμείβονται σύμφωνα με το Μισθολόγιο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…