Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Το νέο Ν/Σ για την Αυτοδιοίκηση συζητείται στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ

Το νέο Ν/Σ για την Αυτοδιοίκηση συζητείται στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ

0
perifereia-web

Στη σημερινή συζήτηση καλείται το Σώμα να εκφράσει γνώμη

Οικονομικά θέματα και προγραμματικές συμβάσεις για οδοποιία και πολιτισμό στην ημερήσια διάταξη. Τι απέγινε η εβδομάδα υγείας ρωτά ο Τραϊφόρος

Σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουνίου και ώρα 18.30 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ανακοινώσεις του προέδρου και του περιφερειάρχη, ως είθισται, ενώ στη συνέχεια θα τεθεί προς συζήτηση η ερώτηση του επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Γνώση και Συνεργασία» Βασίλη Τραϊφόρου, ο οποίος ρωτά: «τι συνετέλεσε και δεν πραγματοποιήθηκε η εβδομάδα υγείας που ήταν μία απόφαση της Περιφέρειάς μας και μοναδική στον Eλλαδικό χώρο».

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

1.ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Συζήτηση και έκφραση απόψεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ επί της πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2. ΟΙΚONOMIKA – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

-Έγκριση Εισηγητικής Έκθεσης επί της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ , κατά το Δ΄ Τρίμηνο 2016.

-Έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ του Οικονομικού Έτους 2016.

-Έγκριση Εισηγητικής Έκθεσης επί της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ , κατά το A΄ Τρίμηνο 2017.

-Έγκριση 2ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ του Οικονομικού Έτους 2017.

-Έγκριση καταβολής ετήσιας εισφοράς της ΠΑΜΘ στα Κέντρα Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας για το έτος 2017.

-Έγκριση θέσπισης παγίου κατ΄ αποκοπή χορηγήματος καθαριότητας των Διευθύνσεων και Τμημάτων της Περιφερειακή Ενότητα Έβρου Π.Α.Μ.Θ και των Διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Έβρου και ΚΕΔΔΥ Έβρου.

3. ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

-Έγκριση αποδοχή των όρων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Cross-Border Planning and Infrastructure Measures for Flood Protection / διασυνοριακός Σχεδιασμός και Έργα Υποδομής για την Προστασία από Πλημμύρες», με ακρωνύμιο: «FLOOD-PROTECTION».

-Έγκριση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της 3ης πρόσκλησης του προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας «INTERREG EUROPE».

4. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

-Έγκριση έκδοσης απόφασης για την προσωρινή τροποποίηση κυκλοφορίας – διακοπή κυκλοφορίας και παράκαμψη – στην Ε.Ο. 53 στο τμήμα Λάδη – Κυπρίνος από διασταύρωση Ζώνης έως τη διασταύρωση Μικρής Δοξιπάρας, στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΟΕΡΓΟ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΛΑΔΗ – ΚΥΠΡΙΝΟΣ»

-Έγκριση έκδοσης απόφασης για προσωρινή τροποποίηση κυκλοφορίας – εργοταξιακή σήμανση – στα τμήματα Λάδη – διασταύρωση Ζώνης και διασταύρωση Μικρής Δοξιπάρας – Κυπρίνος στην Ε.Ο. 53 στο τμήμα Λάδη – Κυπρίνος, στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΟΕΡΓΟ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΛΑΔΗ – ΚΥΠΡΙΝΟΣ»

-Έγκριση παράτασης σύμβασης Ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης ακινήτου στον Λιμένα Θάσου για τις ανάγκες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Καβάλας.

5.ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

-Έγκριση απαγόρευσης Αλιείας για την προστασία ενδημικών ειδών ψαριών και της πετροκαραβίδας στον παραπόταμό του Αγγίτη, Ζυγάκτη (Πηγές Κεφαλαρίου) για ένα έτος.

-Έγκριση απαγόρευσης αλιείας σε λεκάνη εγκλιματισμού (ηρεμίας) του ποταμού Νέστου της Π.Ε. Δράμας (ΠΑΜΘ) για την προστασία των πληθυσμών ιχθύων για ένα έτος.

6.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

-Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της ΠΑΜΘ και του Δήμου Παρανεστίου που αφορά την υλοποίηση του έργου: «Οδοποιία Οικισμών Δήμου Παρανεστίου».

-Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 39/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά την έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της ΠΑΜΘ, του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας),ως προς τα άρθρα 3 και 17 αυτής.

-Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού , της ΠΑΜΘ , του Δήμου Καβάλας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Καβάλας για το έργο «60ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ» .

7.ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επικύρωση τoυ πρακτικού 2ης, , 3ης, , 4ης , 5ης , 6ης συνεδρίασης έτους 2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜΘ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…