Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Το αρχαιότερο επάγγελμα

Το αρχαιότερο επάγγελμα

0
kravgi

Καλά, σας κατάλαβα όλους με την μία. Το μυαλό σας μπαγασόπουλα πήγε αμέσως στα κόκκινα φαναράκια και τα ομοιόχρωμα βρακάκια. Μην το αρνείσθε, τουλάχιστον μεταξύ μας πρέπει να φυσάει ένας δροσερός άνεμος ειλικρίνειας. Δεν πέσατε και πολύ έξω, εκεί κοντά είναι το πρώτο επάγγελμα που επινόησε η διαστροφή του ανθρώπινου μυαλού, αν και ο Θεός έβαλε όλα τα δυνατά του..

Η πρώτη επαγγελματική δραστηριότητα βασίστηκε στον φόβο. Ο φόβος είναι η πρώτη καταγεγραμμένη επαγγελματική δραστηριότητα. Ο φόβος δημιούργησε τον εραστή προστάτη, ο φόβος δημιούργησε τις στρατιωτικές δαπάνες τα όπλα, τα σπαθιά και τα κανόνια. Ο φόβος του νόμου αποτρέπει, κατά το δυνατόν, το έγκλημα, ο φόβος δημιουργεί τον σεβασμό στον Θεό. Κανένας δεν αγαπάει τον Θεό από καλή του προαίρεση, ο φόβος της τιμωρίας υποτάσσει τον άνθρωπο και πολλές φορές τον εξευτελίζει.

Οι τρομοκράτες τρομοκρατούν για να δημιουργήσουν φόβο που οι ίδιοι έχουν εγκολπωθεί προηγουμένως. Οι φοβισμένοι είναι οι βιομήχανοι του φόβου Μια ολόκληρη αλυσίδα φόβων που καταλήγει πάντοτε στο θετικό οικονομικό αποτέλεσμα. Το πιο επικερδές επάγγελμα και σε χρήμα και σε κοινωνική καταξίωση είναι αναμφίβολα ο φόβος.

Ο χωροφύλακας σε κοιτάζει βλοσυρά για πιθανότητα ενοχής σου. Εσύ τρέμεις ολόκληρος. Το μεγάλο μάτι πάνω από την Ωραία Πύλη σε κοιτάζει σταθερά και βλοσυρά, δεν μπορείς να του ξεφύγεις ποτέ, βρίσκεσαι σε όλη την ζωή σου ενώπιον ενός διαρκούς ποινικού δικαστηρίου. Εγώ, εσύ, ο διπλανός μας, φοβόμαστε και όλοι μαζί θα εξαγοράσουμε την αθωότητά μας προμηθευόμενοι όπλα και ευλογίες από τους προστάτες μας. Αυτοί θα μεσολαβήσουν προς τον ισχυρό κατασκευαστή πυραύλων S300 ή τον Πανάγαθο δημιουργό μας. Όλοι οι μεσάζοντες όλο και κάτι θα πάρουν, η μεσιτεία είναι ένα νόμιμο επάγγελμα και όχι μόνον δεν διώκεται αλλά επαινείται από των αρχαίων ακόμη χρόνων.

Ο μεσίτης κάνει διπλή δουλειά. Πρώτα σε φοβίζει και ύστερα σε εξυπηρετεί στην εξαγορά του φόβου σε μια λογική τιμή. Εντάξει, μην εξευτελίσουμε όμως και το εμπόρευμα, τίποτα δεν βγάζουμε, στο κόστος πουλάμε . Εσύ όμως ως άνθρωπος είσαι γεννημένος αποκλειστικά για αμαρτίες, δεν βάζεις μυαλό με τίποτα, αμετανόητος. Ας πούμε, είσαι στο δρόμο με την γυναίκα σου και δίπλα σου περνάει ένα αιθέριο πλάσμα με βηματισμό γαζέλας. Εσύ την ποθείς. Δεν γλυτώνεις το θρησκευτικό κακουργιοδικείο ούτε με δέκα Αγίους για μάρτυρες. Είσαι μήπως Μωαμεθανός και έφαγες χοιρινή μπριζόλα; Εδώ μόνον δεκαμελές στρατοδικείο μπορεί να εκδικάσει την υπόθεση χωρίς καμία πιθανότητα αθώωσης.

Είσαι έξυπνος και δημιούργησες μία μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία; Ωχ ωχ ωχ Θεούλη μου, δεν με έπαιρνες καλλίτερα, γιατί με άφησες στη χλεύη όλων των Εργατικών Κέντρων της χώρας;

Ωωπ, έλα εδώ εσύ, έφαγες ζελέ φρούτων την Μεγάλη Παρασκευή που περιέχει ίχνη ζωμού από μοσχαρίσιο κόκαλο. Να μην το ξανακάνεις γιατί μπορεί κάποιος Άγιος να εκνευρισθεί και να γίνει καμία ισχυρή έκρηξη. Άλλη φορά θα φωνάζεις πυροτεχνουργό να εξετάζει τον ζελέ πριν τον φας. Άκουσες; Ά μπράβο!

Οι εξτρεμιστές του Ισλάμ θα εξακολουθήσουν να παράγουν τρόμο γιατί από την θρησκεία τους είναι οι ίδιοι πρώτα τρομοκρατημένοι και με πολλές υποσχέσεις για την επόμενη ζωή, την μεθεπόμενη ή δεν ξέρω και γω στη ζωή με ποιο νούμερο προτεραιότητας θα ολοκληρώσουν την ικανοποίηση του δικού τους Θεού. Οι Θεοί έχουν συνήθως καλόν χαρακτήρα αλλά και η υπομονή έχει τα όριά της, δεν πρέπει να τα εξαντλούμε με τσιγάρα, γκόμενες και ξενύχτια. Μια μερικλαντάν φοβέρα και το σφίξιμο των οπισθίων γίνεται μέχρις ανατινάξεως της κοιλιακής χώρας.

Πάντως ο φόβος που μεταδίδουν οι ισλαμιστές έχει σαφή πολιτικό και οικονομικό στόχο και το μέσον του φόβου είναι καλά μελετημένο από επιστήμονες όλων των συμφερόντων και των θρησκειών. Ζήτω ο επικερδής φόβος, κάτω η επικίνδυνη ελευθερία. Εκινήθεις, γιατί εκινήθεις; Άντε να απαντήσεις εσύ στον Δεκανέα, την έβαψες, είσαι παράνομος 100%. Τρείς μέρες στέρηση εξόδου, να δούμε, επιθυμείς άλλη φορά το τριζάτο μανούλι της απέναντι πολυκατοικίας; Τόλμα ντέ, αμαρτωλέ!

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσεγγίζοντας την λογοτεχνία της Κύπρου – Μέρος 3ο

Ο Χριστιανισμός στην Κύπρο  – Οι Απόστολοι Βαρνάβας και Παύλος Προσεγγίζοντας τη Λογ…