Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Σκυλοκαβγάς» για το κόστος του κυνοκομείου Ξάνθης

«Σκυλοκαβγάς» για το κόστος του κυνοκομείου Ξάνθης

0
dimot27-6-17 dimarxopoulos

Καταψήφισε σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου την διεξαγωγή δημοπρασίας για το κυνοκομείο ύψους 960.000 ευρώ

Διαφωνίες και υψηλοί τόνοι για τις ασφαλτοστρώσεις ως προεκλογικό έργο – Μήνυση θα καταθέσει ο Θ. Ξυνίδης στον πρόεδρο του Δημ. Ραδιοφώνου για τον τρόπο λειτουργίας του μέσου

Το νέο κυνοκομείο που προγραμματίζει να κατασκευάσει ο δήμος Ξάνθης ήταν όπως αναμενόταν το θέμα που κυριάρχησε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Στο ξεκίνημα της μεσημεριανής συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχήθηκε κατ’ αρχάς στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας και τους δημοτικούς συμβούλους για την γιορτή του Σεκέρ Μπαϊράμ, ενώ αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα των ημερών, τους συμβασιούχους της υπηρεσίας καθαριότητας. Δήλωσε ότι τίθεται υπέρ του αγώνα τους για το καθεστώς ομηρείας στο οποίο έχουν τεθεί, θεωρώντας θετική την κατάθεση τροπολογίας από την Κυβέρνηση. Έσπευσε μάλιστα να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους για την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη συγκριτικά με άλλες, παρότι βρίσκονται σε απεργία και προχωρούν σε σταδιακές αποκομιδές σκουπιδιών.

Προτάσεις οικονομικής ενίσχυσης του μικρού Δημήτρη – Τι γίνεται με την ασφάλεια στο Κολυμβητήριο;

dimot27-6-17 xynidisΑπό τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών», Θανάση Ξυνίδη, κατατέθηκε πρόταση οικονομικής ενίσχυσης για την αποκατάσταση της υγείας του μικρού Δημήτρη, που τραυματίστηκε πρόσφατα σοβαρά πέφτοντας από την οροφή του Κολυμβητηρίου Ξάνθης. Για το θέμα ανακοίνωσε πρωτοβουλία δημιουργίας τραπεζικού λογαριασμού από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και παράλληλο αίτημα ενίσχυσης ο κ. Ανταμπούφης. Η πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα, ενώ ο κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης πρότεινε εκτός αυτού να καταθέσουν από 50 ευρώ έκαστος δημοτικός σύμβουλος και από 100 ευρώ οι έμμισθοι σύμβουλοι. Η πρόταση προκάλεσε κάποιες αντιδικίες, ενώ εν τέλει αποφασίστηκε να συμβάλει ο δήμος και ο κάθε σύμβουλος να πράξει όπως επιθυμεί. Εκτός ημερησίας και πάλι ο κ. Ανταμπούφης ζήτησε να απαντηθούν κάποια ερωτήματα που είχε θέσει αναφορικά με την φύλαξη στους χώρους του Κολυμβητηρίου. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Αλεξία Γκιρτζίκη, ενημέρωσε ότι τον Μάιο εστάλη αίτημα στις Τεχνικές Υπηρεσίες ώστε να μεριμνήσουν για την θωράκιση των σημείων πρόσβασης, με την μελέτη να αναμένεται να υποβληθεί. Ανέφερε ακόμη ότι ο πρώην Αντιδήμαρχος Αθλητισμού είχε καταθέσει αίτημα ώστε να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας, κάτι που απέρριψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία αιτήθηκε μελέτη. Η μελέτη κατατέθηκε χωρίς να υπάρχει ακόμη απάντηση, αναμένονται όμως από τον Σεπτέμβριο νέοι φύλακες μέσω προγραμμάτων για δράσεις αθλητισμού.

Σχεδόν 2 εκατ. ευρώ για συντήρηση οδών… ‘’εν λευκώ’’

Οι τόνοι ανέβηκαν ήδη με το πρώτο θέμα που αφορούσε την διεξαγωγή δημοπρασίας για την συντήρηση οδών και κοινόχρηστων χώρων. Διαμαρτυρίες για το θέμα της επιλεκτικής ασφαλτόστρωσης εκφράστηκαν και από την πλευρά της συμπολίτευσης, με τον κ. Ξυνίδη να θέτει πολλά ερωτήματα στην κα Μανά της Τεχνικής Υπηρεσίας και να κάνει λόγο για μια μελέτη που αφήνει πολλά περιθώρια με τα 2 σχεδόν εκατ. ευρώ και το 15% επιπλέον αν κριθεί απαραίτητο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι φανερό πως πρόκειται για έργα και χρήματα που ‘’πέφτουν προεκλογικά’’. Την πρόταση καταψήφισε η «Κοινωνία Δημοτών», η παράταξη του κ. Καμαρίδη, ο κ. Ανταμπούφης και ο κ. Μπαντάκ Σιαμπάν από την παράταξη Μπένη, ενώ υπέρ ψήφισε ο κ. Γουναρίδης.

Σκυλόσπιτα αξίας… 24.000 ευρώ έκαστο στο κυνοκομείο Ξάνθης

dimot27-6-17 mpenisΗ ‘’θερμοκρασία ανέβηκε’’ με το δεύτερο θέμα που αφορούσε την δημοπρασία για το Δημοτικό κυνοκομείο. Ο κ. Ξυνίδης καταφέρθηκε εναντίον της κ. Μανά κάνοντας λόγο για ελλιπή στοιχεία για ένα έργο που αγγίζει το ένα εκατ. ευρώ. «Φέρνετε κατόψεις και σχέδια για μια πέργκολα και δεν έχουμε κανένα στοιχεία για ένα τόσο δαπανηρό έργο», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Καμαρίδης από την πλευρά του ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ήταν αρχικά στις 800.000 ευρώ και μετά από δικές τους διαμαρτυρίες επανήλθε μειωμένος στις 600.000 ευρώ. «Πώς έφτασε από τις 600 χιλιάδες στις 960 χιλιάδες ευρώ; Έγινε κάποια αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού;», ρώτησε, χωρίς να λαμβάνει σαφείς απαντήσεις. Το παράδοξο είναι ότι στην πρόσφατη Οικονομική Επιτροπή η κα Μανά είχε εξηγήσει ότι αρχικά δεν υπήρχε η μελέτη για τις Η/Μ εγκαταστάσεις λόγω έλλειψης ηλεκτρολόγου μηχανολόγου, ενώ κάτι τέτοιο δεν αναφέρθηκε ούτε από την ίδια, ούτε από όσους υπερψήφισαν την πρόταση κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Τονίστηκε μάλιστα από αρκετούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι υπάρχει έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, καθώς το πρόβλημα των αδέσποτων είναι διαδημοτικό και σε αυτό το επίπεδο πρέπει να λυθεί, ενώ άλλοι επισήμαναν ότι το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε όλα αυτά τα χρόνια για να καλύπτει τον προϋπολογισμό του δήμου. Παρά τις αντίθετες ψήφους της αντιπολίτευσης και το ‘’λευκό’’ από την κα Πυρνάρη και τον κ. Μπογιάρ Σελαϊδίν της συμπολίτευσης, το θέμα ‘’πέρασε’’ κατά πλειοψηφία.

Οι παιδικές χαρές και πάλι στο προσκήνιο

Το θέμα των παιδικών χαρών που δεν λειτουργούν ακόμη τέθηκε και πάλι με αφορμή την έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκαταστάσεις και περιφράξεις δημοτικών χώρων», που αφορούσε μόνο τις εργασίες διαμόρφωσης των παιδικών χαρών και όχι τον εξοπλισμό τους. Με το ζήτημα να χρονίζει, ο κ. Φανουράκης ευχήθηκε το άνοιγμα των παιδικών χαρών να μην αποτελέσει προεκλογικό σλόγκαν της δημοτικής αρχής και στις επόμενες εκλογές.

Δεν συζητήθηκε το θέμα των αυθαίρετων κατασκευών στην πλ. Αντίκα

Το θέμα που είχε αναφερθεί στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αναφορικά με κάποιες παρεμβάσεις επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην πλατεία Αντίκα (Φαβέλα) δεν συζητήθηκε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά αποφασίστηκε να αναπεμφθεί και πάλι στην Επιτροπή, προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα. Το θέμα προέκυψε μετά την τοποθέτηση πανιού ως στέγαστρο στην ξύλινη κατασκευή που υφίσταται πριν εγκριθεί η παρέμβαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Για τον λόγο αυτό υπήρξε καταγγελία και αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας, η οποία στην εισήγησή της έκανε λόγο για αυθαίρετες κατασκευές.

Έντονες αντιδράσεις για την επιχορήγηση 140.000 ευρώ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο

Οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι στα τελευταία θέματα που αφορούσαν τον ισολογισμό, τα πεπραγμένα και τον απολογισμό του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Ο κ. Ξυνίδης έκανε λόγο για παράβαση καθήκοντος του προέδρου του Δημοτικού Ραδιοφώνου, Μιχάλη Λομβαρδέα, εναντίον του οποίου ενημέρωσε ότι θα καταθέσει μήνυση. Όπως σημείωσε: «Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια που ήταν σε λειτουργία η παράταξή μας, ποτέ κανένας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο να μην έχει θελήσει και να εμφανίσει καμία πρόταση που έχουμε. Να μην έχει κληθεί ούτε ένας σύμβουλος της παράταξής μας. Δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι και με αυτό το κόστος το Δημοτικό Ραδιόφωνο, παρέχοντας μονομερή ενημέρωση στους δημότες και υποστηρίζοντας την Δημοτική Αρχή». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κ. Καμαρίδη, ο οποίος δήλωσε ότι συντάσσεται απόλυτα με τον κ. Ξυνίδη γύρω από τις πρακτικές και τις τακτικές του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Για μια ακόμη φορά ο κ. Καμαρίδης ζήτησε τα ονόματα όσων έχουν συνάξει συμβάσεις με το ραδιόφωνο, ενώ τόνισε ότι δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση πού πηγαίνουν τα χρήματα «υπέρ τρίτων».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…