Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σε τροχιά συσπείρωσης η «Κοινωνική Συμμαχία

Σε τροχιά συσπείρωσης η «Κοινωνική Συμμαχία

0
karalidis fotis-empros

Επιστρέφει ο Παύλος Δαμιανίδης που ανεξαρτητοποιήθηκε μετά την αποχώρηση Γιαννακίδη

«Άνοιγμα» Καραλίδη σε όλες τις κεντροαριστερές παρατάξεις της ΑΜΘ- Επιχειρείται «Δημοκρατική Συμπαράταξη» για την τοπική αυτοδιοίκηση

Σε τροχιά συσπείρωσης βρίσκεται η «Κοινωνική Συμμαχία», η περιφερειακή παράταξη με επικεφαλής τον Φώτη Καραλίδη που κατέχει τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ.

damianidisΕπιστρέφει στην «Κοινωνική Συμμαχία» ο Παύλος Δαμιανίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες μας που επιβεβαιώνονται από τον κ. Καραλίδη είναι τυπικό και διαδικαστικό πλέον το ζήτημα της επανόδου στις τάξεις στης παράταξης του κ. Παύλου Δαμανίδη που είχε ανεξαρτητοποιηθεί μετά την αποχώρηση του Άρη Γιαννακίδη, εκφραζοντας τις διαφωνίες επί της διαδικασίες διαδοχής. Όπως μας ανέφερε ο κ. Καραλίδης προηγήθηκαν κάποιες επαφές με τον κ. Δαμιανίδη, ο οποίος του εξέφρασε την επιθυμία του να ενταχθεί στην «Κοινωνία των Δημοτών». Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες διαπίστωσαν πως οι λόγοι που τους χώρισαν δεν είναι τόσο σημαντικοί για να μην είναι μαζί και ότι δεν υπάρχουν ιδεολογικές άλλου είδους διαφορές μεταξύ τους. Είναι γεγονός όπως και ως ανεξάρτητος ο κ. Δαμιανίδης πάντα υποστήριξε τις θέσεις της «Κοινωνίας Δημοτών». Μετά απ’ αυτό ο κ. Καραλίδης το έθεσε στους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξή τους όπως ορίζει ο κανονισμός. Η απόφαση ήταν ομόφωνα θετική και κατά συνέπεια απομένει πλέον το τυπικό μέρος της διαδικασίας, δηλαδή να τεθεί στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου και να ανακοινωθεί η προσχώρησή του στην παράταξη ώστε η ψήφος του να καταχωρείται σ΄αυτή.

«Δημοκρατική Συμπαράταξη» επιχειρεί η «Κοινωνική Συμμαχία» στην περιφέρεια ΑΜΘ

Αυτό σαν γεγονός έχει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα καθώς καταδεικνύει πως η «Κοινωνική Συμμαχία» κινείται προς την κατεύθυνση συσπείρωσης ενώ αντίθετα η «Περιφερειακή Αναγέννηση», η διοικούσα παράταξη καταγράφει απώλειες με την πρόσφατη αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση του κ. Οντέρ. Όμως η «Κοινωνική Συμμαχία» δεν περιορίζεται μόνο στην συσπείρωση αλλά στοχεύει και επιχειρεί προς την διεύρυνσή της στο πρότυπο της ΔΗΣΥ, φιλοδοξώντας να είναι στην ΑΜΘ το πρώτο εγχείρημα της ένωσης της κεντροαριστεράς και να αποτελέσει «πιλότο» για την τοπική αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραλίδης επιχειρεί άνοιγμα προς όλες τις κεντροαριστερές παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους και Ποτάμι), ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία παράταξη που θα διεκδικήσει την περιφέρεια στις επικείμενες εκλογές. Ο διάλογος βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ωστόσο το κλίμα είναι καλό και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα ευοδωθεί το εγχείρημα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…