Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πιο κοντά στα απροστάτευτα παιδιά της ΑΜΘ «το Χαμόγελο του Παιδιού»

Πιο κοντά στα απροστάτευτα παιδιά της ΑΜΘ «το Χαμόγελο του Παιδιού»

0
xamogelo amaxi

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα στην Καβάλα

Το Σπίτι στη Νέα Ηρακλείτσα, χάρη στη συνεισφορά ιδιωτών ανοίγει την αγκαλιά του για 19 παιδιά, θύματα κάθε μορφής βίας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των υποστηρικτών του κατάφερε να εδραιώσει την παρουσία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα στην Καβάλα, το οποίο θα θέσει σε λειτουργία το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού για να καλύψει τις ανάγκες όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή.

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την γνωστοποίηση της έναρξης της λειτουργίας του Κ.Α.Κ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Galaxy Hotel της Καβάλας, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους θεσμικοί φορείς, τοπικές αρχές, αλλά και οι ιδιώτες και επιχειρήσεις που συνέβαλλαν στην υλοποίηση της δημιουργίας του Κ.Α.Κ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Walter Stechel, μαζί με συνεργάτες από την Ελλάδα και την Γερμανία. Ο Γενικός Πρόξενος απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση των πόλεων της Καβάλας και της Νυρεμβέργης, η οποία οδήγησε σε μία γενναία χρηματοδότηση από δωρητές για την υλοποίηση των δράσεων του Οργανισμού στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πανελλαδικού έργου και των δράσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ο πρόεδρος κ. Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και παρουσίασε τις δράσεις, οι οποίες τίθενται σε λειτουργία με την έναρξη του Κ.Α.Κ.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει σε λειτουργία:

-Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης ΑΜΘ με έδρα την Καβάλα, το οποίο έχει στη διάθεσή του:

-Τηλεφωνικό κέντρο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο είναι διασυνδεδεμένο με τα άλλα πέντε κέντρα του οργανισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Τα 6 αυτά σημεία είναι διασυνδεδεμένα σαν ένα και δέχονται κλήσεις από τις γραμμές υποστήριξης του οργανισμού 1056, 116000 και 116111.

-Οχήματα Άμεσης Επέμβασης για την πραγματοποίηση επιτόπιων παρεμβάσεων και Κινητές Μονάδες Άμεσης Ψυχολογικής Υποστήριξης

-Τις 3 Ιατρικές Μονάδες Προληπτικής ιατ4ρικής του οργανισμού που περιοδεύουν πανελλαδικά

-Την κινητή επιχειρησιακή μονάδα για τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανιστεί και εξειδικευμένα υλικοτεχνικά μέσα για την αναζήτηση παιδιών (jeeps, ATV, μηχανή)

-Το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «Οδυσσέας»

-Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Καβάλα

-Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι στην Καβάλα

Η συγκεκριμένη ημέρα ήτανε διπλά σημαντική για «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς δεν σηματοδότησε μόνο την έναρξη του ΚΑΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και την έναρξη της λειτουργίας του Σπιτιού στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, στο οποίο θα μεγαλώνουν παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα που οι αρμόδιες Εισαγγελικές & Δικαστικές Αρχές κρίνουν αναγκαία την απομάκρυνσή τους από το οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω σοβαρής κακοποίησης και παραμέλησης.

Το Σπίτι, το οποίο αποτελείται από δυο οικήματα, θα ανοίξει την αγκαλιά του σε συνολικά 19 παιδιά, αποτελεί δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Συμεωνίδη και ανακαινίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ιδιαιτέρα συγκινητική ήτανε η στιγμή όπου ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βράβευσε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι με την προσφορά τους συνέβαλλαν στη δημιουργία του ΚΑΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και στην αποκατάσταση των δύο σπιτιών στη Νέα Ηρακλείτσα, Καβάλας.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων και ο αγιασμός των νέων εγκαταστάσεων στην οδό Φιλελλήνων 16 και έγινε ξενάγηση των προσκεκλημένων στο χώρο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια μεγάλη παιδική «αγκαλιά» για τα Άτομα με Αναπηρίες από την Ξάνθη

ΕΕΕΕΚ Ξάνθης και Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία του ΚΚΠ ΑΜΘ γιόρτασαν με μαθητές της Ξάνθης …