Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι Ξανθιώτες υιοθετούν πλέον αδέσποτα

Οι Ξανθιώτες υιοθετούν πλέον αδέσποτα

0
adespota ekdilosi17

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη δράση που διοργάνωσαν πολιτιστικοί και φιλοζωικοί σύλλογοι της πόλης μας για υιοθέτηση αδέσποτων σκύλων από το κυνοκομείο του δήμου Ξάνθης

«Βάτραχοι» και ΦΟΞ υπόσχονται ότι θα επιστρέψουν με νέα δράση ευαισθητοποίησης του κοινού μετά την υιοθεσία 7 αδέσποτων από Ξανθιώτες

Παρά τον… ανήσυχο καιρό αρκετοί ήταν οι Ξανθιώτες που συμμετείχαν στη δράση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Βάτραχοι» σε συνεργασία με τον ΦΟΞ (Φιλοζωικό Όμιλο Ξάνθης), τους «Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης – Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος» και την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης. Η εκδήλωση «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο, σώσε μια ζωή» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί της Κυριακής στο θεματικό πάρκο του ‘’Λιμνίου’’, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την ελεύθερη κυκλοφορία κατοικίδιων ζώων.

Επτά αδέσποτα από το κυνοκομείο του δήμου υιοθετήθηκαν από Ξανθιώτες

adespoto koutavi17Σκοπός της δράσης adoption day ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες γύρω από τα αδέσποτα ζώα και να υιοθετήσουν ένα από αυτά, συμβάλλοντας ο καθένας από την πλευρά του στην επίλυση του προβλήματος μέσα με τον σωστό τρόπο. Όπως δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος του ΦΟΞ, Γιάννης Δουκέλης, η πρώτη αυτή απόπειρα είχε κυρίως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και πέτυχε τον στόχο της, συναντώντας θετική ανταπόκριση καθώς επτά αδέσποτα βρήκαν ένα νέο σπίτι μακριά από τους δρόμους της πόλης. «Αξίζουν συγχαρητήρια στους ‘’Βάτραχους’’ που πήραν την πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας ότι το θέμα των αδέσποτων ζώων δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους φιλοζωικούς συλλόγους», ανέφερε ο κ. Δουκέλης, σημειώνοντας ότι τα συγκεκριμένα δέκα αδέσποτα που επιλέχθηκαν από το κυνοκομείο του δήμου, βρίσκονταν εκεί είτε για εμβόλια, είτε για κάποια ασθένεια, είτε για στείρωση. «Είναι θετικό ότι ο κόσμος επέλεξε να υιοθετήσει όχι μόνο κουτάβια, αλλά και ενήλικα σκυλιά, κάτι που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος. Από τα αδέσποτα που υιοθετήθηκαν τα τρία ήταν κουτάβια και μάλιστα τα δύο υιοθετήθηκαν τόσο αυτά όσο και η μητέρα τους» δήλωσε ο ίδιος.

Η υιοθεσία είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε

Στην ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η εκδήλωση δείχνει τον δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε και αυτός δεν είναι άλλος από την διαρκή και στενή συνεργασία Δήμου, φορέων, συλλόγων και πολιτών προκειμένου όλοι μαζί να βοηθήσουμε να λυθεί το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων με θετική κατάληξη για τους πολίτες αλλά και για τα ίδια τα ζώα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες Ξανθιώτες που μαζί με τα παιδιά τους αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή και έδειξαν την ευαισθησία τους για τα αδέσποτα της πόλης. Η παρουσία τους αποδεικνύει ότι μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων η αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα με στόχο μία όμορφη πόλη για τους ανθρώπους και τα ζώα. Σήμερα βρήκαν οικογένεια 7 από τα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας που φιλοξενούνταν προσωρινά στο Κυνοκομείο και θα επέστρεφαν στον δρόμο. Ελπίζουμε σε νέες παρόμοιες δράσεις με ακόμα μεγαλύτερη απήχηση. Η αρχή έγινε και δεν μας σταματάει κανείς. Ευχαριστούμε θερμά τους κτηνιάτρους Γιώργο Αγγελόπουλο και Γιώργο Ζαγκλιαβό που για ακόμη μια φορά ήταν δίπλα μας».

Οι διοργανωτές σκοπεύουν να επαναλάβουν την δράση μετά το καλοκαίρι, ενώ φωτογραφίες των αδέσποτων ζώων που μπορούν να υιοθετηθούν είναι διαθέσιμες στις σελίδες των φιλοζωικών συλλόγων.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…