Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Με έγκριση 960.000 ευρώ προχωράει το δημοτικό κυνοκομείο

Με έγκριση 960.000 ευρώ προχωράει το δημοτικό κυνοκομείο

0
oikonomiki21-6-17

Αποφασίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης η δέσμευση του ποσού, καθώς ολοκληρώθηκαν μετά από χρόνια οι μελέτες

2 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια θα δοθούν προκειμένου να ασφαλτοστρωθούν οδοί που παρουσιάζουν προβλήματα

Η δέσμευση ποσού για την έναρξη κατασκευής του δημοτικού κυνοκομείου ήταν η είδηση που ξεχώρισε από την χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης. Στην ερώτηση των μελών από την πλευρά της αντιπολίτευσης γιατί καθυστέρησε τόσα χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, όσο και η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών, Κατερίνα Μανά, ανέφεραν ότι τώρα ολοκληρώθηκε η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, λόγω έλλειψης αρμόδιου υπαλλήλου στον δήμο.

Από 600.000 στις 960.000 το κόστος του κυνοκομείου

oikonomiki21-6-17 antiΤο θέμα ‘’πέρασε’’ ομόφωνα, αφού αποτελεί χρόνιο αίτημα όλων των παρατάξεων και των δημοτών να δοθεί κάποια λύση στο ζήτημα των αδέσποτων στην πόλη. Ο κ. Μπαντάκ Σιαμπάν από την παράταξη του κ. Μπένη, απευθυνόμενος στην κα Μανά, της θύμισε ότι σε προηγούμενους προϋπολογισμούς το ποσό που δεσμευόταν ήταν περίπου 600.000 ευρώ, ενώ τώρα η μελέτη προβλέπει 960.000 ευρώ. Η κα Μανά εξήγησε ότι το ποσό εκείνο αφορούσε το πρώτο μέρος του έργου, το οικοδομικό, αφού δεν μπορούσε να προϋπολογιστεί το κόστος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Επειδή όμως αυτό είναι και το ποσό που είχε προβλεφθεί στον φετινό προϋπολογισμό, το έργο θα προχωρήσει με δημοπράτηση ενός μέρους του έργου στο 2017, ύψους 600.000 ευρώ και των υπολοίπων 360.000 να αφορούν το 2018. Η ολοκλήρωση του έργου έχει ακόμη αρκετό δρόμο, όπως ενημέρωσαν οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι, τόσο εξαιτίας των διαδικασιών που προβλέπονται για τους διαγωνισμούς, όσο και των αλλεπάλληλων εγκρίσεων που πρέπει να λάβει από το Δημοτικό Συμβούλιο, από την Οικονομική Επιτροπή για τους όρους της σύμβασης και πάλι από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρις ότου ανοιχτούν οι προσφορές.

Προέλεγχος του περσινού απολογισμού – 2 εκατ. για συντήρηση δρόμων

Στον προέλεγχο του απολογισμού για το 2016 υπήρξαν κάποιες επιμέρους ερωτήσεις των μελών της αντιπολίτευσης για την δικαιολόγηση κάποιων εξόδων. Η διαφορά που παρουσιάζεται μεταξύ εσόδων και εξόδων αφορά και τα ανείσπρακτα δημοτικά τέλη. Ο κ. Μπαντάκ σχολίασε στα έξοδα τα 140.000 ευρώ που αφορούν την επιχορήγηση του Δημοτικού Ραδιοφώνου, αναρωτώμενος τι ακριβώς προσφέρει με τόσα χρήματα, χωρίς ασφαλώς να λάβει κάποια απάντηση. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία αφού αρνητικοί ήταν οι κ. Αχμέτ Καρά και Μπαντάκ Σιαμπάν. Σε 1,95 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο διαγωνισμός αναφορικά με την συντήρηση οδών και κοινοχρήστων χώρων του δήμου Ξάνθης, με την δαπάνη να μοιράζεται σε τρία έτη, δηλαδή στο 2017, στο 2018 και στο 2019. Θέμα το οποίο ‘’πέρασε’’ κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Μπαντάκ ψήφισε «λευκό», παρατηρώντας ότι δεν δόθηκαν στο σώμα τα τεχνικά και οικονομικά δεδομένα των οδών που προβλέπεται να συντηρηθούν. Παράλληλα, εξέφρασε παράπονα για τον τρόπο που επιλέγονται κάποιες περιοχές και οδοί, ενώ παρόμοια αιτήματα ασφαλτόστρωσης στην περιοχή των Κιμμερίων δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα. Η κα Μανά δεσμεύθηκε να ελέγξει αν υπήρξαν τέτοια αιτήματα προς την υπηρεσία, εξηγώντας ακόμη ότι η εισήγηση αφορά το ποσό δέσμευσης, το οποίο σίγουρα δεν θα χρησιμοποιηθεί λόγω των εκπτώσεων που θα γίνουν, οπότε έκρινε ότι δεν είχε νόημα η επισύναψη κάποιας τεχνικής μελέτης.

40.000 ευρώ για την συντήρηση του Ρολογιού και 75.000 ευρώ για υπαίθρια όργανα γυμναστικής

Αποκατάσταση μέρους της σκάλας, μόνωση, ανακαίνιση πίνακα και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αφαίρεση παλιών ηλεκτρικών δικτύων και αρκετές άλλες εργασίες περιλαμβάνει το έργο συντήρησης του πύργου του Ρολογιού της κεντρικής πλατείας. Οι εργασίες κρίθηκαν απαραίτητες κατόπιν και εγγράφου του Δ’ Σώματος Στρατού, το οποίο εφιστούσε την προσοχή για την διαφύλαξη της ασφάλειας των στρατιωτών που ανεβαίνουν για την έπαρση και υποστολή της σημαίας. Μάλιστα η κα Μανά ενημέρωσε ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες άδειες και έχει ενημερωθεί η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων. Τα πολυσυζητημένα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, προϋπολογισμού 75.000 ευρώ, θα αναλάβει η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά με έκπτωση μόλις 2%. Κατακυρώθηκαν επίσης οι διαγωνισμοί για την προμήθεια διαφόρων σάκων απορριμμάτων κόστους 44.000 ευρώ με εταιρεία από την Δράμα να κερδίζει τον διαγωνισμό με έκπτωση 40%. Εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων την οποία ζήτησε η υπηρεσία μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού. Το θέμα αφορά τα γάλατα που δίνονται στους εργαζόμενους συγκεκριμένων υπηρεσιών (καθαριότητας, πρασίνου), τα οποία δεν έφτασαν λόγω της πρόσληψης των 8μηνων υπαλλήλων. Δεν είναι γνωστό αν μετά την απόφαση για παράνομη ανανέωση των συμβάσεών τους, υπάρξει θέμα και στα… γάλατα που προμηθεύτηκαν για το διάστημα αυτό.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…